Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » CRON nélkül nem lehet másként...

CRON nélkül nem lehet másként megadni, hogy egy táblából 24óra múlva törlödjön az adat?

Figyelt kérdés
Remélem érthető! Köszönöm!

2014. ápr. 21. 19:36
 1/8 anonim ***** válasza:

ha van az adott adathoz timestamp, akkor írhatsz PHP-vel is egy kis függvényt, amivel megtudod oldani, hogy 24 órával a létrehozott után törölje.

Egyébként db oldalon is készíthetsz hozzá egy időzített függvényt, ha engedélyezett ez a szerveren.

2014. ápr. 21. 19:47
 2/8 A kérdező kommentje:
és egy ilyen függvényt, hogyan kell pontosan megcsinálni?
2014. ápr. 21. 20:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Első körben lekérsz mindent a táblából php-vel. (ezt nem írom le). Majd kell bele egy olyan ami ellenőrzi, hogy az adott adat több, mint 24 órás-e.

if($row['timestamp'] <= (time() - (24 * 60 * 60 * 60))) {

itt bent pedig egy törlés csinálsz.

Majd a függvényhívást beteszed egy olyan fájlba ami mindenképp lefut, amikor valaki megnyitja a weboldalt.

Ha akarod részletesebben is leírom, csak feltételezem, hogy a többi részét magad is megtudod csinálni.

Ha nem weboldalra kell, akkor marad a db oldalon írt függvény. Az bonyolultabb, de ha érdekel azt is leírom.

2014. ápr. 21. 20:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Előző, nagy marhaságot írtál. Ez így annyi mysql kérés, ahány törlendő sor van, plusz a legelső, amivel szintén fölöslegesen kéred le az összes sort. Plusz a php-t is fárasztod fölöslegesen. Ez egyetlen mysql kéréssel megoldható kb így:

DELETE FROM tabla, WHERE datum < NOW() - INTERVAL 1 DAY;

2014. ápr. 23. 09:02
 5/8 anonim ***** válasza:

igazad van, kicsit elcsesztem, de csak részben. Nem kellett volna annyi törlés, ahány sor van. azt rábíztam.

Teljes mértékben megírható adatbázisoldalon is, de az bonyolultabb.

PHP oldalra azért vittem, mert könnyebb megoldani benne, az ellenőrzést, a törlési részt is. De én inkább eljárásokat csinálok ilyenekhez, de mint említettem, az bonyolult.

2014. ápr. 23. 20:22
 6/8 anonim ***** válasza:

"Teljes mértékben megírható adatbázisoldalon is, de az bonyolultabb. "

Nem bonyolultabb: Egyszerűbb: Egy darab query, azt csak meg kell hívni php-ból, és kész.

2014. ápr. 25. 12:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Az ugyanaz, hogy "PHP-val csinálod". A "teljesmértékben adatbázis oldalon" megvalósítás nem csak egy query. Kell event és / vagy trigger, hogy lefusson egy függvénybe, vagy eljárásba tett query halmaz.
2014. ápr. 26. 17:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Hahó, miről beszélsz?

A feladat: "egy táblából 24óra múlva törlödjön az adat"

Ehhez egyetlen egy query kell, semmiféle trigger:

DELETE FROM tabla, WHERE datum > NOW() - INTERVAL 1 DAY;

2014. ápr. 29. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!