Azt, hogy tudnám MySQL-ban megtudni, hogy valaki az űrlapban a jelölő négyzetett ki pipálta-e vagy sem, és még azt, hogy a kívánt funkció akkor érhető el ha ki pipálta?
Mi köze ennek a MySQL-hez?
Kicsit fogalom zavarban vagy. A MySQL egy adatbázis, ahol adatokat tárolsz.
A kérdésed első feléhez: Onnan "azt tudod meg", amilyen adatokat letárolsz, ha nem tárolsz le valamit akkor azt onnan "nem tudod meg".
A kérdésed második feléhez: Ezt úgy szokták megoldani, hogy az adatot boolean típusban tárolják: false vagy true, vagyis bepipálta, vagy sem a jelölőnégyzetet. Ennek a következményeit (vagyis hogy milyen funkció mikor érhető el) már PHP-val tudod megoldani.
Én már csak azt nem értem, hogy mi értelme van ezt tárolni.
Elég lenne csak annyit tenni, hogy ha nem pipálta be, akkor nem regisztrál. (Mivel elvileg a pipálással fogadja el a dolgokat -> ez után lehet csak regisztrálni.)
Innentől pedig aki regisztrálva van, biztosan elfogadta.
Azt hogy egy checkbox be van e pipálva legegyszerűbben JavaScriptel lehet megoldani, ilyen helyzetben.
pl egy kis ichlet:
https://www.youtube.com/watch?v=2Wufq9A6Z7E
De én úgy oldanám meg, hogy ha nincs bepipálva, akkor a gomb disabled, ha be van akkor lesz enabled. Ill. Ha kiszedi a pipát, akkor újra disabled természetesen.
Ha érted az alapokat akkor ez gyerekjáték, főleg ha jQueryt is használsz hozzá.
@qaxqaxqax: Nem rossz, de azért a PHP oldalon sem árt ellenőrizni.
Bár itt nem nagy különbség, csak a miheztartás végett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!