Miért lassú a wamp szerver a gépemen?
Adtam neki 256Mb memóriát és ramdrive-ra telepítettem.
Elkülönítettem 3 giga ramot erre a célra. A ramdrive min.7x gyorsabb mint a gépemben lévő ssd.
A proci egy intel q6600 4x2,4Ghz 8 Mb l2 cache-el.
Mi okozza a lassulást, miért nem hasítt mint a villám?
Néha 10 másodpercet is várnom kell.
Ja és win7 64 bitest használok.
Hm... mi szükséged van wamp szerverre, ha a bit és a byte közötti különbséget sem tudod?
Talán gyorsabb lenne, ha a 3 GB-ot nem RAM diskben használhatná, hanem rendes RAM-nak. Az apache-nak és a PHP-nek RAM és CPU kell, a tárhely mennyisége és gyorsasága irreleváns.
Az adatbázis valóban igényli a gyors fájl elérést, de legalább annyira fontos neki a RAM és a CPU is. 256 MB nem túl sok egy adatbázisnak.
Hopp egy helyesírási hiba :D
Na mindegy okoska legalább jól kiokoskodhatta magát.
Amúgy van 8 giga ramom, nehogy azt mond,hogy a maradék 5 kevés,mert eddig még sosem fogyott el.
Irreveláns, szóval szerinted egy hdd-n ugyanolyan gyorsan dolgozza fel azt a rengeteg apró fájlt?
Mert ezt nehéz elhinni, bár tény, hogy a hdd is bőven elég hozzá, de hatalmas külömbség érezhető, mert kipróbáltam mindkettőt.
1 óra telepítési időt lefaragtam 5 percre, Commerce Kickstart esetén.
Tehát ramdrive marad!
A hiba nem a kevés ramban van.
Amikor elkezd dolgozni a dolog annantól már megy mint a villám, csak kattintás után gondolkodik néha sokat 127.0.0.1 ip cimet beütve localhost helyett sokat gyorsult a dolog és végsősoron már használható, de nem bánnám, ha még gyorsulna.
Tudom,hogy a wamp nem a legoptimalizáltabb dolog a világon, ezért gondoltam, hogy biztos lehet rajta valamit még állítani, egy kis gördülékenységért.
Ja bocs este volt és már fáradt voltam.
Egyébként egyre jobb lesz, sok leírást találni hozzá.
Mindbőltudok egy kicsit meríteni és gyorsul a dolog.
De még mindíg nem az igazi, bár szinte mindenhol írják,hogy a fő lassító tényező a windows :(
Mert igaz nem mai darab a gépem,de szerintem a feladathoz elég ütős.
Egy embert bőven illene kiszolgálnia.
Hisz memória bőven marad, a proci szinte kihasználatlan és a legtöbb dologhoz elég erős és még cache-ben sem szűkölködik, bár nem tudom az ilyen cuccok mennyire igénylik a nagy cache-t.
A háttértár meg megint olyan mint a villám csak egy PCI Express csatlakozású ssd versenyezhetne vele.
És ezek ellenére sokkal lassabb mint egy jól belőtt szerver, hardisken egy egymagos procival kombinálva.
Azért ez elszomorító :(
Ennyire optimalizálatlan legyen valami.
Egyedül mire használod a szervert, aminél ennyire nem mindegy, hogy 1 v. 2 másodperc alatt tölt be?
Az nem lehet, hogy az adatbázis kapcsolat felépítése a lassú?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!