Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan lehet megcsinálni azt,...

Hogyan lehet megcsinálni azt, hogy egy html gomb felirata egy javascript változó értéke legyen, és ha megváltozik, akkor a felirat is változzon automatikusan?

Figyelt kérdés

2014. febr. 13. 09:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Mert te button-t használsz input type="button" helyett. (Ezt le is írtam, vagy simán button, type nélkül, VAGY input type=button)

Sima buttonnál:

document.getElementById("counter").firstChild.data="felirat";

input type="button"-nál:

document.getElementById("counter").value="felirat";

2014. febr. 13. 16:11
 12/23 anonim ***** válasza:
Tehát olyan nincs, hogy: button type="button"
2014. febr. 13. 16:12
 13/23 A kérdező kommentje:

köszönöm, azt azóta már javítottam, most megnézem még egyszer

de ezt soha nem tudom és azt se hogy mások honnan tudják, hogy mit hogyan lehet elérni, hogy most value, child, innerHTML, stb. minden elemnél más, és nem látom a rendszert rendesen, valahol ez le van szépen írva, és megérthető, vagy minden esetben egyedileg utána kell nézni, mert nincs benne rendszer?

2014. febr. 13. 17:04
 14/23 anonim ***** válasza:
Van rendszer, de a legegyszerűbb pl firefoxban megnyitni az oldalt, F12 és konzol, beírni, hogy getElement.... tehát megkeresni az elemet, az vissza ad egy objektumot, tömböt, valamit, arra kattintani a konzolban, és jobboldalt ott vannak a tulajdonságai.
2014. febr. 13. 18:44
 15/23 anonim ***** válasza:
De amúgy megérthető, csak pl a sima button az eléggé hülye felépítésű a többi interaktív elemhez képest. :)
2014. febr. 13. 18:45
 16/23 A kérdező kommentje:
sima buttonra kiceréltem az innerHTML-t firstChild.data-ra, de az az érdekes történt, hogy nem ugyanaz történik. Csere helyett első alkalommal hozzáfűzés van, és csak utána csere
2014. febr. 13. 21:15
 17/23 anonim ***** válasza:

Milyen böngészőben van ez a hiba? Firefox,Chrome,IE9-10-11, ezeket próbáltam és egyik se fűzte össze.

http://pastebin $ com/mYAiVmRw

Linkelni nem engedi, " $ " helyére pontot és ott van mindkét módszer amit javasoltam, de végülis működik csak bugosan, szóval kétlem, hogy elírás lenne.

innerHTML -el pedig számoknál tudtommal még nincs gond, de egy speciálisabb karakternél (pl.: & ) már kiakad, plusz ha rákeresel, hogy: "innerHTML bugs" akkor sajnos nem csak egy találat lesz, ezért jobb megtanulni a többi módszert is.

2014. febr. 13. 21:52
 18/23 anonim ***** válasza:
2014. febr. 13. 21:57
 19/23 anonim ***** válasza:

Azért az az innerHTML is tökéletesen működik, az meg, hogy mi szabványos és mi nem, az se nagyon befolyásolja... a <b> elem se szabványos meg a <font> se azt hány weboldalba lehet látni?!

És nem az innerHTML-lel van gond hanem az Internet Explorer-rel utánakerestem. Én megcsináltam egy SimCity-hez hasonló játékot JavaScriptben és az összes változás innerHTML-lel volt és nincs benne hiba!

2014. márc. 2. 20:30
 20/23 anonim ***** válasza:
Kipróbáltad egyáltalán? Nekem nem csak IE-nél jelentkezik hiba az & jelre, meg még nézegettem párat amiket guglival találtam és valóban sok javítva lett, de az pont nem.
2014. márc. 3. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!