Facebook chathez hasonlót hogyan tudok elkészíteni az oldalamra?
Érdekelne, hogy annak van-e pontosan valami összetettebb programja, vagy össze is tudom tákolni? Leginkább attól félek, hogy a mostani ötletemmel nagyon terhelődne az adatbázisom.
Ötletem:
1. 10mp-ként ajaxxal lekérdeznék adatbázisból egy értéket.
Ez az érték 0, vagy 1 lehet.
2. Cron (szintén 10mpként) átnézi az üzenetek tábláját, ha van olvasatlan üzenet, akkor a címzettnél az előbb említett érték átvált 1-re.
(Ha nincs és 1 az érték, akkor 0-ra)
3. A felhasználó csak akkor kéri le az "összes" üzenetet, ha az érték 1.
Így talán nem terhelődik annyira, de ez csak egy elmélet, annyira nem vagyok otthon az ilyen terhelődésekben, ezért szeretnék kérni valakit, hogy igazítson útba valahogy. Az ötletem praktikus, vagy van ennél jobb megoldás is?
A 2,3 pont bőven kihagyható, csak növeli a bonyolítást és a késleltetést.
Az 1. pontban leírt bőven elég, de persze egy chatnél 10 másodperc elég sok, inkább 3-5 körül lenne ideális, vagy egy PUSH-os módszer bevezetése még jobb lenne.
Ez utóbbihoz tipp: [link]
2 egyszerűbb megoldás van az egyik a HTML5-ös WebSocket, a másik pedig az ajax long polling.
Mind a kettő közel realtime eredményt ad és nem is olyan bonyolultak. (Van rájuk pár lib is ha kell.)
Köszönöm a segítséget!
Máris utána nézek az utóbbi 2 megoldásnak is, ha te azt előnyösebbnek találod. A libeket természetesen örömmel fogadnám, illetve ha tudsz egy szerinted hasznos irodalmat adni hozzá, azt szintén megköszönném :) Nem vagyok lusta a google-hoz, csak ha te már találtál róla egy jól használható cikket, akkor megspórolok vele pár "haszontalan" oldal átolvasását :)
De már az előző válaszoddal is segítettél elindulni, még egyszer köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!