Hogyan lehet automatikusan feltölteni file-t a weboldalra?
sehogy, a kliens gép, és annak fájljaihoz történő hozzáférés biztonsági okokból webes felületen nem lehet.
Ha automatikusan szeretnéd hogy feltöltődjenek a fájlok, akkor esetleg egy FTP szinkronizáló programmal.
Vagy maximum GoogleDrive -al.
Ne írjuk le a kérdést egyből, mert szerintem h_lyén fogalmazott a kérdező.
Adott esetben én úgy is tudom érteni a kérdést, hogy adott a webszerver és a root (/) mappa alatt van mondjuk egy "pdf" nevű mappa és amikor pl behívjuk a default oldalt, akkor azon lista szerűen megjelenjen az összes pdf (dinamikusan a mappa alapján)
Amennyiben ez a kérdés, kérlek áruld el azt is hogy mi van a szerver oldalon? (PHP, ASP.NET, ASP.NET MVC, stb)
Na az más. Bevallom nem PHP-ztem igazán, de.
Először is a webservren (gondolom valami apache) be kellene lőni, hogy kiszolgálja a pdf-es lekérdezéseket (bár ez gondolom már megy)
Aztán dinamikussá kellene tenni a link generálást. Ismétlem nem vagyok PHP-s, de valahogy így csinálnám:
$pdfPath = "ide a path kellene";
$rootPath = "a fájl abszolút útvonalának a létrehozásához";
if(is_dir($pdfPath)){
if ($dh = opendir($dir)) {
while (($file = readdir($dh)) !== false) {
if(!is_dir($path.$file) && pathinfo($file,PATHINFO_EXTENSION) === "pdf"){
echo "<a href='".$rootPath.$file."'>".$file."</a>";
}
}
closedir($dh);
}
}
else{
//hibakezelés ha nem jó a paraméter
}
Szerkesztő nélkül csináltam szóval lehet benne hiba. Javaslom a http://php.net olvasgatását :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!