Mi a hibaüzenetem oka?
Üdv !
Php - ban szeretnék Mysql adatbázist kezelni de nem sikerül megoldanom egy problémát . A tárhelyem folyton azt szajkózza hogy :Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /index.php on line 19
És nem értem mi okozza a hibát .
Itt az én elmeszüleményem : $kapcsolat = mysql_connect("127.0.0.1", "sloxbot", "321456987");
if (!$kapcsolat) die("Nem sikerült kapcsolódni az adatbázishoz!");
mysql_select_db("test", $kapcsolat) or die("Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!");
$parancs="SELECT * FROM nev ORDER BY id";
$eredmeny=mysql_query($parancs,$kapcsolat);
while($sor=mysql_fetch_array($eredmeny)) {
//ide kerul a lekerdezes eredmenye
print($sor['nev']);
}
Még kezdő vagyok-e téren és sok mindent nem értek .
A válaszokat előre is nagyon köszönöm .
A hiba abból adódik, hogy elszúrtad a queryt itt:
$parancs="SELECT * FROM nev ORDER BY id";
Biztosan van "nev" nevű adattáblád?
Próbáld a queryt közvetlenül az adatbázist kezelő segédprogramban (pl phpmyadmin) lefuttatni, hogy lásd, lefut-e, mert a hagyományos mysql függvények nem adnak vissza maguktól hibaüzenetet.
Vagy a query hívása után ($eredmeny=... sor után) irasd ki a mysql hibaüzenetet:
echo mysql_error($kapcsolat);
Sok sikert!
Azzal szerintem semmi gond . Az oldal a 19. sort okolja :
while($sor=mysql_fetch_array($eredmeny)) {
print($sor['nev']);
}
Ha ezt a while ciklust kihagyom akkor semmi gond de nem ír hi semmit eredményül .
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!