Milyen weblapszerkesztő programot használtok?
Word: 1 MByte; nvu: 200 kByte; ha bepötyögöd 50kbyte!!!
... és ugyanazt látod!
Notepad++, illetve most kezdek átállni a Sublime Text 3-ra, érdemes megnézni, mit tud az Emmet-tel karöltve:
Jesszus, fel ne akasszatok már!
Akkor sorban:
Leadták az anyagot, de a minimális alapot,de engem komolyabban érdekel a téma, ehhez kérdeztem, hogy van-e olyan program ami ostobábbaknak is lekódolja a "bonyolultabbnak számító" HTML kódokat és CSS-eket.
Nem zavar, ha valaki ért hozzá (miért zavarna?), de azért kérdeztem , hogy mindent lekódol-e, mert már egy 178 kódsoros honlap is több idő, mint egy programba összedobni a kinézetet. Számomra pedig bonyolult ennyi kódnevet megjegyezni, de másnak ez sikerült, az szuper!
Értem én, hogy nem értek hozzá, ezt lealacsonyítás nélkül is írhattátok volna, de most segítséget kértem.
Tovább megyek: Tudtok ajánlani valamit ami segítségével fejlődhetek? (Bármire nyitott vagyok: könyv, tanfolyam, honlap) Rengeteg fiatal tud már képzettség nélkül honlapot szerkeszteni, én csak ilyen szintre szeretnék kerülni.
Én Winen Notepad++ -t használtam mint a legtöbb webfejlesztő.
(Grafikus szerkezetben csak statikus oldalt lehet, és azt se minden szempontból, szerkeszteni.
Webfejlesztők kódokban írják meg a HTML elemeket, sőt van aki még azt is generálja PHP -val)
Neked SULIRA kell, ha ez egy középiskolai tananyag akkor elvileg mondania kellet a tanárnak hogy a FrontPage -el kell szerkeszteni.
(Ez az MS Office része, most ha jól tudom 2007/2010 -es Office programokat kérik)
Ha esetleg bizonyos budai iskola, akkor FrontPage -nél magasabb elvárások vannak, de biztos leírták hogy leadták pontosan mi is az.
Ahogy előttem is írták a komolyabban segíteni szándékszó hozzászólók, használj Dreamweavert, vagy NVU-t. Ezekkel a programokkal a kész látványt is ellenőrizheted, és elég sok segítséget adnak a kódoláshoz. Kereshetsz még más un. WYSIWYG szerkesztőket, de a word-ot hanyagold! Nemcsak hogy szörnyű és terjengős kódot generál, de módosítani, és normális szintre hozni is egy rémálom egy ilyen kódot. Tanulás céljára nem használható.
Viszont a html kódot többnyire célszerű magadtól megírnod, mivel csak így tanulsz. A legjobb hely ahol tanulhatsz a html/css/js kódokról: w3schools.com
És ne felejtsd el, hogy a webfejlesztés egy szakma, ha komolyan akarsz vele foglalkozni, akkor így is állj hozzá. Ha viszont csak hobbi szintre akarsz eljutni, akkor azt a netről is elsajátíthatod csak kitartás kérdése a dolog.
Sok sikert!
"Lekódolsz mindent? A beillesztett képeket, háttereket, táblázatot mindent?"
Hát jah, mire vártál, webfejlesztők vagyunk, nem copy-paste tolvajok. Notepad++ tökéletes erre, csak azért mert szinezi a dolgokat.
Ha ez nem megy akkor próbáld a Wordpress-ben összerakni és válts át majd kód nézetre, onnan kimásolhatod egy külön .html fájlba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!