Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mappák feltöltése felhasználói...

Mappák feltöltése felhasználói szinten?

Figyelt kérdés
Az érdekelne hogyan lehet azt megcsinálni, hogy az admin felhasználóbarát módon tudjon egy egész mappát feltölteni a tárhelyre. Ugyan ez egy fájlal megy de egy egész mappa már nem.
2013. okt. 20. 13:21
 1/7 Drone007 ***** válasza:

És nem is fog menni.

Ha kitallózol egy mappát a feltöltési űrlapból megnyitott filebrowserben, nyilván észrevetted, hogy mappát nem enged feltölteni. Ez azért van, mert maguk a mappák 0byte hosszúságú fájlrendszerbejegyzések, amik semmilyen információt nem tárolnak arról, hogy mennyi, milyen és mekkora fájlokat tartalmaz.

Ezt admin felületen célszerű több lépcsőben megtenni: 1. mappa létrehozás bekért név/elnevezés alapján, 2. fájl(ok) feltöltése a létrehozott mappába.

Ha a több fájl feltöltése a problémád, arra más megoldást is találhatsz, de a mappa feltöltését ne erőltesd, nem fog menni.

2013. okt. 20. 13:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazából egy galériába kéne ez ahol van több mappa. A mappa létrehozás oké de ha van 20 kép amit fel kell tenni akkor macerás egyesével. Szóval a több fájl feltöltése egy időben lehet a megoldás. Erre ti milyen módszert használtok?
2013. okt. 20. 13:42
 3/7 anonim ***** válasza:

multiple ;-)

[link]

2013. okt. 20. 14:13
 4/7 Drone007 ***** válasza:

Ez egy szép és modern megoldás ajax segítségével:

[link]

2013. okt. 21. 07:28
 5/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kipróbáltam mindkét javaslatot amit küldtetek de egyik sem vált be igazán .

A multiple csak egy fájlt tölt fel.. Kiválasztok 5öt de csak egyet tölt fel. Valószínűleg gond van a php részével a dolognak. Valaki tudna küldeni egy ehhez tartozó php részt?

Az ajaxos meg nem csinál semmit. Kiválasztom be is töltődik a csík rajt de semmit nem tölt fel.

2013. nov. 11. 17:16
 6/7 Drone007 ***** válasza:
100%

A dropareán keresztüli fájlfeltöltés ajax segítségével haladó szintű kombinált tudást igényel.

Én azt tanácsolom, hogy tanulmányozd a letöltött kódot, értsd meg mit miért csinál, hogyan közvetíti az adatokat a php-layer felé, és akkor nem lesz gond módosítani. Csak ne add fel, és sikerül.

Én egy sokkal komplexebb kódot használok a tartalomkezelőmhöz, ha azt odaadnám (amellett, hogy ingyen nem csinálok ilyesmit) nem tanulnál belőle semmit.

2013. nov. 11. 19:41
 7/7 A kérdező kommentje:

Én 1 fájl feltöltéséhez ezt a módszert használom:

[link]

Ez kiindulási alapnak jó vagy több fájl feltöltése esetén teljesen máshogy néz ki?

2013. nov. 21. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!