Ha az url-ben nem változik semmi, csak a hash után, vagy éppen a hash lett hozzáadva, pagereload?
Nem tudom, hogy most valamit összekutyultam js-ben, vagy így kéne működnie (ez a valószínűbb).
Ha az urlhez csak egy hash, vagy hash utáni akármi változik, újra kell töltődnie?
:D
pl: xy.hu/asd oldalon rákattintok egy linkre, xy.hu/asd#dsa, betölti a lapot, vagy csak beírja az előző url mögé a #dsa-t?
A linkre kattintás mindig betölt valamit, de nem feltétlenül tölti be újra a teljes lapot.
A klasszikus módszer szerint a linkek betöltik a href attribútumban megadott oldalt, de az anchort (<a>) lehet használni amolyan könyvjelzőként is, ami nem tölti újra az oldalt, csak az oldal azon részéhez ugrik, ahol a jelzőt ( a te esetedben a #dsa jelet) elhelyeztük.
Nagyon valószínű, hogy esetedben is erről van szó. Ehhez nem kell js.
Javascripttel megoldható, hogy oldal újratöltődés nélkül is új tartalom töltődjön be (a háttérben) az oldal egyik szerkezeti elemébe. Ehhez ajax technikát szokás használni, de ilyenkor nem (vagy nem feltétlenül) változik az url, vagy bármi az url-ben. Persze megoldható az is.
Köszi a válaszokat, de nem sikerült ezek szerint érthetővé tennem a kérdésem :D
De már kikísérleteztem, valami nekem újratölti mikor nem kéne.
Szerencsére nincs még sok js az oldalamban.
(asd.hu/index.html en asd.hu/index.html#asd linkre kattintva nekem betölti újra az egész lapot, pedig nem kéne)
Nincs ötletetek mi okozhatja, vagy hogyan kereshetném ki?
óó megis van..
lő egy popstatet mikor rákattintok a linkre (arra pedig volt írva egy location.refresh)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!