Szeretnék egy domaines weboldalt, de csak egy alap csomagot tudok most venni, ez 500 mega. Erre szerintetek felfér egy joomla úgy, hogy helyem is maradjon?
bőven :) maga az alaprendszer 20 mega. értelemszerűen az foglal helyet ha feltöltöd tartalommal (mert akkor a képeket, szövegeket (ha a tárhelyeden a db méret hozzáadódik a foglaltsághoz) stb tárolnia kell)
2013. szept. 2. 15:25
2/6 anonim válasza:
Nem a tárhely mérete, hanem az engedélyezett memória használat a kérdéses.
Olcsó tárhelyeknél, nem igen szokták szabadjára engedni a RAM fogyasztást, mivel sok (több ezer) weboldal osztozik az általában 4-8GB -nyi RAM -on.
És ugyebár tudjuk, hogy joomla, worldpress és társai hajlamosak ezt felfalni, mint etióp kisgyerek a szalámis szendvicset.
Szóval ha olyannal találkozol hogy
"Fatal error: Out of memory"
Akkor a CMS rendszered felfalta a memóriát.
2013. szept. 2. 15:36
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a két választ. Írtam a szolgáltatóval és azt írta, hogy sok cms fut náluk.
2013. szept. 2. 15:41
4/6 anonim válasza:
"Írtam a szolgáltatóval és azt írta, hogy sok cms fut náluk."
Nos már csak azt kell tudni, ők mire gondolnak a CMS alatt.
Mert ugye a CMS az nem más, mint tartalom kezelő rendszer.
Azaz van egy adminisztrációs felölet, ahol az oldal tartalmát tudja kezelni, így akár kis erőforrás igényű egyszerű szerkeszthető oldalak is CMS -ek.
2013. szept. 2. 19:12
5/6 anonim válasza:
Érdemes kis tárhellyel indulni, de előtte megkérdezni, hogyha kinőnéd, mert sok szendvicset evett, akkor lehet e bővíteni :)
2013. szept. 27. 19:44
6/6 anonim válasza:
Szerintem az 500 Mb bőven elég, a legtöbb szolgáltatónál lehet bővíteni ha betelik a tarhelyed. Arra figyelj oda, hogy a levelezés hol tárolódik, ha a szerveren akkor lehet gond még belőle, érdemes a levelező kliensedet pop3-al létrehozni igy nem maradnak meg a szerveren a levelek és nem is foglalnak helyet a tárhelyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!