Hogyan határozzák meg egy weblap értékét?
Mi határozza meg egy weblap tényleges értékét?
Itt van egy honlap: [link] (NEM Reklám), ami megmutatja az egyes weblapok értékét, látogatottságát is.
Ha nekem van egy oldalam, melynek értéke x forint, akkor abból, hogyan lehet tényleges anyagi hasznot kovácsolni?
Kb. hasraütés szerűen. A tesztoldalamat, amin fejlesztgetek néha, 84000 forintra becsülte. Persze szép lenne meg minden, de tekintve, hogy kb. heti 3 a látogatottsága és az mind én vagyok, ez a becslés hülyeség.
Gondolom a látogatottságot szorozza fel valami számmal és kész a nagy csoda, megmondta mennyit ér az oldal.
Ha neked van egy oldalad, aminek értéke x forint, abból te egy büdös forintot nem fogsz látni. Ha van egy oldalad, aminek nagy a látogatottsága (napi ezres nagyságrend) akkor esetleg lehet némi bevételed a reklámokból, de az sem lesz sok.
G.
Az egyesnek igaza van, de csak részben.
Általában igaz, hogy hülyeséget mond hasraütés szerűen az oldal, hiszen sem látogatottságot, sem egyéb fontos adatot nem lehet tudni kívülről.
ráadásul nem is frissül, mert több mint egy éves adatokkal operál.
Viszont -amiben nincs igaza az elsőnek- az én webáruházamat történetesen 770ezer forintra értékeli, amit egyébként nemrég 2.6M forintért vettem. És bizony megérte.
Szóval van ilyenre példa, de ahhoz tényleg teljesíteni kell, napi ezres nagyságrendű látogatószámmal.
A Webhely értéke Ft 762 266,02 *
Napi Megtekintett Oldalak 438 *
Napi Látogatók 375 *
Ezzel szemben megnéztem egy másik webáruházat, ami hasonlóan teljesít mint a fenti. Látogatók, vásárlások, profit szinte koppra ugyanaz, azt meg 70ezerre becsli.
A Webhely értéke Ft 78.346,43 *
Napi Megtekintett Oldalak < 10 *
Napi Látogatók < 10 *
(közben van napi ezer látogatója)
Magyarul használhatatlan.
index.hu-t meg 350millióra becsüli, de annak duplájárét bármikor 5 perc alatt el lehetne adni, úgyhogy az is hülyeség.
a weblapból származó éves profit szorozva öttel.
kb ennyit ér egy "oldal", ha a mögötte lévő ügyfélkör és egyebek is járnak hozzá. Ha az nem, akkor annyit ér amennyit adnak érte.
Néztem pár oldalt, volt amire több százezret írt közben teszt domain.
De volt olyan céges oldalunk, aminek évi forgalma 6 milliárd, és csak 80 ezret ajánl érte. xĐ
A webertek.hu is rossz.
Azt mondja:
1: A weboldal jelenleg még nagyon fiatal (0 hetes), éppen hogy túl jár a kezdő honlapok színvonalán
Pedig az oldal amit néztem 5 éves.
2: Óriási mennyiségű aloldalait ismerik a keresők, ami lényegesen megkönnyíti a keresőkből való látogatók szerzését. A portál kiváló tartalommal rendelkezik!
Ez kb igaz, bár nem óriási az a mennyiség, csak párszáz oldal.
3: A weboldal nagyon sok látogatóval rendelkezik, a legforgalmasabb honlapok között tartják számon.
Ez viszont teljesen hülyeség
Megnéztem egy másikat is (mindkettő .hu domain egyébként):
1: A weboldal meglehetősen régóta jelen van az interneten (4 év)
Ezt eltalálta, fogalmam sincs az előzőt miért nem tudta
2: Óriási mennyiségű aloldalait ismerik a keresők, ami lényegesen megkönnyíti a keresőkből való látogatók szerzését. A portál kiváló tartalommal rendelkezik!
Igaz, bár az előzőt is figyelembe véve nem tudom mennyire tudatos ennek a pontnak a kiírása
3: Megközelítőleg havi néhány ezer látogatóval rendelkezik a weboldal
Ennél lényegesen több. Több-tízezres nagyságrend.
Hogy a kettes állítást ellenőrizzem, megnéztem gy kifejezetten kicsi weboldalt is, ezt írta rá:
A keresők számos aloldalát ismerik, ami esetenként már akár jelentősebb forgalmat is eredményezhet. Azonban a tartalmak mennyisége jelenleg közepesnek mondható
Jobb az eredmény, de ez erős ferdítés. Lényegében egy 20 oldalas kis vacak site-ra ilyet mondani erős túlzás.
Summa: LEHETETLEN egy oldal értékét megmondani kívülről. Csak találgatni lehet. Adatok kellenek, ami viszont csak az illetékesek kiváltsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!