Néhány társammal készítettünk egy elég komoly weboldalt, hónapokig dolgoztunk rajta, hogy minden tökéletes legyen. Egy gyűjtőoldalt készítettünk, ahol különböző cégek ingyen részt vehetnek, csupán az adatfelhasználási jogot kellene megadniuk és mi minden további munkát ingyen megcsinálunk nekik, a hirdetésekre pedig elég komoly összegeket szántunk, így afféle ingyen reklám lennénk nekik, abszolút csak előnyük származhat az oldalunkon való szereplésből. Mégis sorra mondják vissza a cégek az adatfelhasználási jogot, hogy ne merjük az oldalunkon reklámozni őket, nekik "ez nem lehetőség". Pedig mindenki, aki látta, azt mondja, jó ötlet és komolynak néz ki az oldal. Nem kevés pénzben van eddig bent,mégtöbb munkában, mégis úgy néz ki, nem tudjuk elindítani az oldalt, minden mehet a kukába a jogok miatt. Miért nem akarnak a cégek együttműködni velünk, miért nem élnek egy ingyenes reklámozási lehetőséggel? Miért ilyen bunkók és visszautasítóak a markertingesek sorra? Miért nem mindegy nekik, hogy reklámozzuk őket szabadon? Érdekes még az egészben az, hogy külföldön számos hasonló oldal van és ott az összes ilyen cég szerepel a listán, magyarán ugyanannak a cégnek az osztrák vagy német marketingese lát ezekben lehetőséget, de a magyar a miénkben nem?
A dolog egyszerű: Azért mert ad1) Már van sok ilyen oldal ad2) Mindet úgy indítják be, hogy teljesen ingyenes és semmibe se kerül, majd évek múlva küldenek egy számlát az igénybe vett hirdetésért, sunyiba fizetőssé teszik stb. Sajnos ti a csalások áldozatai vagytok, ahol nem titeket vertek át, de azáltal, hogy több ilyen eset is volt az elmúlt években a cégek egyszerűen nem mernek ilyen hirdetős oldalakra regisztrálni. Arról nem is beszélve, hogy manapság nagyon sok a begyöpösödött marketinges, akik még mindig az újsághoz, plakátokhoz és a google hirdetéshez regaszkodnak.
2013. júl. 23. 15:34
2/13 anonim válasza:
Lehet azért, mert aki ingyen nyújt szolgáltatást, az gyanús. Pláne, ha adatok is kellenek neki. Nem tudom milyen adatokról van szó, de ha már külön jogi procedúra van, akkor nyilván olyan adatok, amivel vissza lehetne élni. Szerintem bizalmatlanok.
Nem mutizod meg nekünk az oldalad, hogy jobban értsük miről van szó? (Akár privátban is. Bár én sokkal többet nem hiszem, hogy hozzá tudok szólni. :))
2013. júl. 23. 15:35
3/13 anonim válasza:
Lehet azért,mert nem jattoltok a marketingesnek,aki döntést hoz. Így inkább olyan céget választ,aki bár drágán adja a szolgáltatást,de abból neki személy szerint visszajár. Vagy a főnök kap valami kedvezményt. Persze még ez se garancia semmire..
De szerintem így van,bár nem vagyok szakmabeli..
2013. júl. 23. 15:46
4/13 A kérdező kommentje:
Sajnos én sem vagyok marketinges, bár tanultam az egyetemen marketinget, de a viselkedésük nagyon visszataszító. Arra már gondoltunk, hogy ha fizetősként hirdetnénk, lehet komolyabban vennék. :D
Az oldalban egyébként nincs semmi átverés, fizetőssé is csak akkor tennénk/tettük volna, ha a kapacitásainkat feszegetik vagy ha annyira sok látogatónk lenne már. Mivel egy induló oldalról van szó, ezért gondoltuk, hogy legyen ingyenes, és ezt 2-3-sor is leírtuk a bemutatkozóban. Az adatokat pedig módosítás nélkül tettük volna ki, ezt is leírtuk.
2013. júl. 23. 15:49
5/13 A kérdező kommentje:
De valószínű, hogy a begyöpösödés, illetve a bizalmatlanság lehet az ok... Csak azt nem értem, hogy az az 1-2 konkurens oldal, ami működik (mert ebből nincs sok), az hogyhogy kitette őket, mi meg nem tehetjük?!
2013. júl. 23. 15:50
6/13 anonim válasza:
értem én a célotokat, hogy majd valamikor lenne ez csak fizetős de sajnos ők csak annyit látnak belőle, hogy kirakjátok őket valszeg nem hoz egy darab vevőt sem, viszont onnantól lehet azon filózni, hogy mikor kapnak egy számlát akár visszamenőleges fizetésre. bizalmatlanság van sajnos :( Az se megoldás ha rögtön fizetősen indítjátok. Sajnos minden projektet meg kell előznie egy piackutatásnak, nem lehet csak úgy belevágni a lecsóba mert így jártok mint most, úgy tűnik a hirdetői oldalról erre nincs igény. De veszve még nincs semmi, a koncepción ha változtattok valamennyit akkor még lehet jövője. Persze azt ne kérdezd, hogy miként :)
2013. júl. 23. 15:57
7/13 A kérdező kommentje:
Szerinted végezzünk alapos piackutatást és küldjük el az eredményeket? Vagy indítsuk be az oldalt azzal a néhány partnerrel, aki hajlandó együttműködni és később talán hajlandóak lesznek csatlakozni?
2013. júl. 23. 15:59
8/13 A kérdező kommentje:
Egyébként az adatok, amelyeket felhasználnánk, azok a cégek logoi, bemutatkozói, prospektusai, semmi más. És mutatna a weboldalukra vagy 5 helyen link is, így a saját látogatottságukat is növelnénk. Bemutatkozó és hirdető lenne a cégekről prospektusokkal, nyereményjátékokkal stb. nem egy nagy dolog odaadni ehhez a jogot szerintem, mivel élnénk vissza, mikor minden adatot megadtunk, még a vállalkozás nevét is stb.?
És még mindig érdekes számomra, hogy ez Ausztriában, Németországban működik...
2013. júl. 23. 16:12
9/13 anonim válasza:
szerintem ötleteljetek még rajta, hogy mivel tehetnétek kívánatossá és egyedivé :) ennyi
2013. júl. 23. 16:13
10/13 A kérdező kommentje:
Fél éve ezen ötletelünk többen is. :) Már írtam ki fórumokon szavazásokat, kérdezgettünk ismerősöket, minden olyan jónak tűnt, erre a sok multi cég mindent keresztülvág. Hogy mi ezeknek a marketinges luvnyáknak az egyedi és érdekes?! Szerintem saját magukon kívül semmi... a stílusuk alapján legalábbis.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!