Javascript segítség táblázat beszúrása és eltűntetése onclick eventre?
Van egy négy oszlopos táblázatom. A táblázatba eddig linkek voltak, most lecseréltem őket divekre. A célom egy faszerkezet létrehozása lenne az oldalomon. Azaz a divekre kattintáskor megjelenne egy 5 oszlopos táblázat. Ennek első oszlopa üres lesz, és utána azono felosztásban következnének a többi oszlopok. Ismételt kattintársa meg eltűnne. Igazából így akarok alforumokat betöltetni ajax-al. De előtte tudnom kéne, hogy szúrok be egy táblázatot. Sajnos mindez eddig nem sikerült.
A google-ben ilyen próbálkozásaim voltak:
A w3school DOM -insertrow-ja valamiért nem működött.
ez konkrétan nem futott le, igaz ezt már egy kész smf forumhoz kellene illesztenem és ott nem sima table van hanem tbody, és inkább class-okra van mintsem nevekre tagolva. A getelementbyid() függvénynek nincs erre változata? Jquery-t szándékosan nem szeretnék használni megtetszett a javascript nyelv és közben ezt szeretném tanulni. Mi a megoldás?
Azaz onlcick-re hogy kreálok és tűntetek egy egy táblázatot?
kell egy tároló, ami gondolom van, ahova beteszed. pl <div id="table-1"></div>
ez után a script (a lényeg, hogy a div már létezzen, amikor valamit csinálni akarsz vele)
létrehozol egy table változót document.createElement('table');
létrehozol tbody, tr, td, -t ugyanígy.
A td-be írsz valamit (createTextNode), hogy megjelenjen a táblázat
Aztán ezeket egymásba ágyazod (tr.appendChild(td); tbody.appendChild(tr); ...)
Ha kész a táblázat, akkor hozzáadod a table-1 id-jű divedhez (..getelement..(table-1).appendChild(table))
Ha megy, akkor pedig több sort, oszlopot egymásba ágyazott ciklussal tudsz
egyébként: google -> "create javascript table";
Ez nekem miért nem jutott eszembe? :D
Van valami különbség a kettő között? Sebesség esetleg?
Én volt hogy fél órán át néztem 150-200 sor js kódot..
semmi nem működött.. EGY pontosvessző, és tökéletes volt minden :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!