Hogyan lehet beállítani hogy a MYSQL-ből mentett sql fájlban ékezetes betűk legyenek?
(15514, 2, 'core', 'public_js', 'ckeditor__height_nan', 'Height must be a number.', 'A magasság mezÅ‘be csak számokat Ãrhat.', '32005', '32003', 1),
(15515, 2, 'core', 'public_js', 'ckeditor__width_nan', 'Width must be a number.', 'A szÃlessÃg mezÅ‘be csak számokat Ãrhat.', '32005', '32004', 1),
csak így menti le nekem de nekem ékezetes betűs kellene. Legfrissebb mysql és php, wampszervert használom.
Ez ékezetes, UTF8 kódolásban.
Mivel nézted?
UTF-8 kódolásban van olyankor. A sql fájlt Notepad++ nevezetű programmal nyitom meg és nézem.
Ha másik oldalról mentem le a sql-t az így adja ki:
(12106, 2, 'core', 'admin_tools', 'export_helptitle', 'Export Selected System Settings', 'Kiválasztott rendszer beállítások exportálása', '32005', '32003', 0),
(12107, 2, 'core', 'admin_tools', 'setting_keywords', 'Setting Keywords', 'Kulcsszavak beállítása', '32005', '30006', 0),
és nekem ez lenne pedig a helyes változat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!