Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Szeretnék informatika terén...

Szeretnék informatika terén egy vállalkozást létre hozni Szerintetek melyik téren érdemes gondolkodni?

Figyelt kérdés
2013. júl. 11. 12:34
 1/9 anonim ***** válasza:
a magyar nyelv terén
2013. júl. 11. 12:38
 2/9 anonim ***** válasza:
50%

Mennyi pénzed van erre?

Milyen tapasztalatod van?

Szoftverfejlesztés a legjobb, viszont kell hozzá pár millió...

2013. júl. 11. 12:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Két út van. Vagy egy olyan vállalkozást indítasz ami elég sok ágazatot lefed szervizelés, alkatrész árulás, weblapkészítés programozás stb, vagy rákoncentrálsz egy speciális ágazatra amire igény van.
2013. júl. 11. 12:39
 4/9 anti paladin ***** válasza:

Az előzőeken túl, ha valami helyi szolgáltatásban gondolkodsz (szervíz, alkatrész bolt, ilyesmi) fel kell mérni a konkurenciát is. Egy n+1-ik számtech boltnak valami nagyot kell virítania szolgáltatások, árukészlet vagy ár terén, hogy ne "termeljen" túl nagy veszteséget egy év után.

És persze készülj fel, hogy az első egy-két évben a nullszaldóért is meg kell küzdeni.

2013. júl. 11. 12:55
 5/9 anti paladin ***** válasza:
egy-két negyedév akart lenni év helyett.
2013. júl. 11. 12:55
 6/9 GAXX válasza:

Néhány év tapasztalatával a hátam mögött (20), a piaci résekre (niche market) érdemes koncentrálni. Valami olyasmit létrehozni, ami nem jutott másoknak még eszébe, vagy hiába jutott az eszébe, te jobb leszel benne.

Miben lehetsz jobb? Reakcióidőben, hozzáértésben, az ügyfelek igényeinek a megértésében. Rugalmasságban.

Elsősorban árban versenyezni gyilkos dolog.

A kiskereskedelem egy nagyon kemény világ, én nem értek hozzá. Azt látom magam körül, hogy akinek van tapasztalata és szaktudása, azt meg fogják fizetni.

Sajnos Magyarország lehet, hogy túl szűk (nekem túl szűk volt, Németországban élek). Majd' egy év volt, mire elkezdtek megrendeléseim lenni. Most kb. 100-120%-ra vagyok lefoglalva, 50-70 eurós órabérrel. A következő nagy lépés az lenne, ha felvennék valakit. Ez egy nagyon nagy ugrás. Az onnan következő pedig számomra az 5+ ember feletti létszám, nem tartom a következő 24 hónapban reálisnak, hogy ezt elérjem. Másféle gondolkodást igényel - és nagyon sok tartalékot (pénben, azaz: befektetést).

2013. júl. 13. 10:53
 7/9 anonim ***** válasza:

"Néhány év tapasztalatával a hátam mögött (20), a piaci résekre (niche market) érdemes koncentrálni. Valami olyasmit létrehozni, ami nem jutott másoknak még eszébe, vagy hiába jutott az eszébe, te jobb leszel benne."

húú te:D ehhez kellett 20 év?-.-

2013. júl. 13. 13:10
 8/9 anonim válasza:

Tőke nélkül manapség nem tudsz szinte semilyen saját vállalkozást indítani. Én is mikor kezdtem, csak a reklámra költöttem 10 milliót, és azóta eltelt kb. 10 év, mostmár évi 6-700 milliós forgalmam van. (Network provisioning, hosting, internet szolgáltatás, webshop stb...) Az elején, az első évben szinte semmi nyereség nincs, ne várd, hogy azonnal beindul az üzlet!

Általában 7 megnyílt boltból csak 2 él túl egy évet, és csaak egy marad meg 5 évnél hoszabb időre!

2013. júl. 16. 12:43
 9/9 anonim válasza:

(Baksai-Róka Béla megbízásából):

Egy informatikai cég — teljesen függetlenül a cég felfejlesztését feltételező rövidebb-hosszabb időtől(!) — csak akkor válhat „naggyá”, ha olyan szegmentben és/v. olyan technológiát alkalmazva (kidolgozva) tevékenykedik, amely:

1. Felkelti egy vagy több titkosszolgálat érdeklődését, avagy egybe is vág az[ok] érdekeivel… (lásd: a magyar KÜRT KFT., illetve a Google, és a többi web-böngészde cég, valamint a Facebook és társai…!)

2. Felkelti a védelmi minisztérium (a hadsereg) érdeklődését, avagy egybe is vág annak érdekeivel…

Ilyen cégek azok, amelyek valamilyen harc-technológia (közeli) problémával (mint például: távirányítás és –vezérlés technika, és/v. [mikro-]robottechnológia [pl.: drón-vezérlés technológia, mikroméretű kémrobotok], nem publikus katona-politikai számítástechnikai informatikai elemzések technológiája [támadás-esély elemző szoftverek, taktikai és stratégiai játékszoftverek!], rejtjelező és titkosítás-technológia, űrtechnológiai informatikai fejlesztések stb.) foglalkoznak.

3. Felkelti az állam(vezetés) érdeklődését, avagy egybe is vág annak érdekeivel…

Ilyen cégek azok, amelyek az államirányítás technicizálásával (számítógépesítésével) és/v. az államapparátus napi informatikai igényeit lefedő technológiával és/v. tevékenységgel foglalkoznak.

4. Olyan — jövőbe mutató(?) — technológiát fejleszt, amely MÉG NEM TALÁLT PIACI SZEGMENST, vagyis MÉG NEM ISMERT A PIACON! (Ugye, nem gondolod, hogy most itt el fogom mondani, mik lehetnek ezek...?! MAJD ÉN FOGOM MEGCSINÁLNI AZOKAT!)

2013. júl. 17. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!