Ki mennyit keres!?

Figyelt kérdés

Hali!

Érdekelne, hogy milyen tapasztalattal rendelkeztek

(ismert nyelv, és 1-10 -ig a jártasságod),

és mennyire honorálják ezt a munkáltatók

(vagy ha egyéniben nyomod, mennyi az átlag bevételed).

2013. júl. 5. 08:41
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

OOP -től nem feltétlen lesz lassabb, inkább ami lassít, hogy amikor OOP -ről beszélnek egy olyan framework -öt használnak, ami tele van olyan felesleges funkcióval amit meghív és ezzel lassítja a működést.

Illetve, ezeket pluginokból dobálják össze, amihez tartozik több tucat JS-CSS melyek nem is aprók, így első lapbetöltés, míg becacheli akár fér vagy egy prec is lehet, melynek betetőzéséig többnyire szép fehér lapot nézhetnek a látogatók.

Aki pedig megelégeli a várakozást, tovább navigál egy konkurens oldalra.

De attól hogy OOP -t használsz, lehet gyors oldalad!

(0.5% lassabb egy OOP oldal egy ugyan azt a funkciót natívan alkalmazó PHP oldalhoz képest)

2013. júl. 5. 12:50
 12/16 anonim válasza:

Első vagyok.

Ma 10:35: Nettó.

2013. júl. 5. 12:50
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

" első lapbetöltés, míg becacheli akár fér vagy egy prec is lehet, melynek betetőzéséig többnyire szép fehér lapot nézhetnek a látogatók. "

Ez nem jellemző :) Ott valami nagyon el van rontva.

Másrészt ezekben a fejlesztési idő jóval kevesebb, az újrafelhasználhatóság és a csapatmunka lehetősége pedig kalsszisokkal nagyobb. Konvenciók betartása mellett a modulok mint más rendszerekben a pluginok cserélhetőek, egymásra kihatás nélkül frissíthetőek stb stb stb.

Rengeteg előnye van ebbe szerintem ne menjünk bele, mert az egyértelmű, hogy egy oop alapú fejlesztés magasabb szintű mint a struktúrális (főleg a struktúrális php-sokra jellemző spagetti kóddal megspékelve).

A sok felesleges cucc betöltés stb pedig keretrendszer függő, a legtöbb autoloadereknek hála nem tölt be semmit amit nem használsz.

Ha tehetem saját frameworköt használok persze én is, mert a yii tényleg sokszor túlzásnak tűnik, elég jól optimalizáltam, és mikrosecekre lebontva lehet h lasabb, de cserébe borzalmasan jól bővíthető és módosítható a kód :)

Persze tovább ragozva a semmit az is lényeges, hogy felhasználói szempontból főleg php esetén semmi különbség sebességben. Maga az oldal, hogy 0,001 vagy 0,004 alatt generálódik teljesen mindegy, az általad is említett 1000 css és js betöltés pedig pont nem ettől függ, pont ugyanígy megoldható struktúráltan is. A YII-nek is van rá megoldása, de az én rendszerem is úgy működik, hogy ha több helyről hívok js-t azt a végén 1-be inklúdolja és egyetlen js-t küld csak ki (kivéve ha külön jelzem, hogy az aktuális fájlt nem kell begyúrni).

2013. júl. 5. 13:04
 14/16 Drone007 ***** válasza:
64%

Az eredeti kérdésre nem kívánok reagálni, mert ez totál magánügy, senkinek semmi köze hozzá, viszont ami az "OOP mindig lassabb lesz mint egy struktúrált oldal" kérdéskörhöz azért hozzászólnék.

A fenti kijelentés nagyjából olyan, mintha azt mondanád, hogy a dieseles autók lassabbak a benzineseknél. Ez is baromság, meg az OOP-s kijelentés is az.

Sajnos sokaknak annyi fogalmuk van az OOP-ről (tiszt.kiv.), hogy OOP = "gagyi ingyenes cms", ami elég távol van az igazságtól. Akinek ilyen ködös elképzelései vannak arról, hogy mi is az az objektum orientáltság, az sürgősen kezdjen el tanulni róla, mert a hülyeség úgy terjed mint a pestis. Főleg itt a GyK-n...

2013. júl. 5. 18:07
 15/16 SimkoL ***** válasza:
100%

25 év Pascal, Delphi és egy kis C++ meg éppen amire szükség volt VB, C#, Basic, PHP... szinte minden -. Már nyugdíjas vagyok így csak régi dolgokat tudok mondani 1988: 12.000 HUF egy egyszerű progi. - kb. 2 havi fizetés. 1992: 50.000 HUF - utána meg pedig feles-sör mert nem ez volt a munkám - csak hobby - A feles liter a sör láda :)

A viccet félretéve hat éve 218.000 HUF bruttóval hagytam ott a 'céget'- Nem volt sok, a programozói tudásomat a saját munkám megkönnyítéséhez használtam. Most mint nyugdíjas ha itthon 'maszekolok' a feles-sör felállás van a fizetésnél, egyáltalán nem vagyok tisztában az 'árakkal'.

A hozzászólásom is 'nosztalgia' volt, bocsi ha valakit zavart.

2013. júl. 5. 18:45
 16/16 anonim válasza:

Havi 500.000 Forintot keresek!

Még mindig nem találtam meg! :(

2013. júl. 21. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!