Egy inputnál a disabled attribútumnak lehet olyan értéket adni, hogy NEM lesz disabled az elem? Ilyesmire lenne szükségem: <input . Disabled="false">
Jó lenne egybe látni a problémát.
Én vagy javascripttel oldanám meg, vagy pedig ha php generálja a kimenetet, akkor hol odarakom a disabled szót, hol nem.
<t:if cond="!sku.available">
<select name="qty" id="skuqty_##sku.id##" class="styled" disabled="disabled">
</select>
<t:else>
<select name="qty" id="skuqty_##sku.id##" class="styled">
<option selected="">1</option>
<option>2</option>
<option>3</option>
<option>4</option>
<option>5</option>
<option>10</option>
</select>
</t:else>
</t:if>
Most így oldottam meg, de az eredeti elgondolásom az volt, hogy
<t:set name="basket_select_disabled"> disabled</t:set>
<select name="qty" id="skuqty_##sku.id##" class="styled"##basket_select_disabled##>
viszont ez xmlben nem lehetséges, disabled="disabled" formában tudom, ezért így folytattam volna
<t:set name="basket_select_is_disabled">disabled</t:set>
<t:else>
<t:set name="basket_select_is_disabled">false</t:set>
</t:else>
<select name="qty" id="skuqty_##sku.id##" class="styled" disabled="##basket_select_is_disabled##">
ami működne is, viszont ha nincs tiltva az input akkor megeszi a fene az egészet, mert se a disabled="" se a disabled="false" nem segít
Azért nem működik, mert a disabled tulajdonságnak (akárcsak a readonly-nak) csak a jelenlétét vizsgálja a html, az értékét nem. Xhtml-ben a minimalizált forma tiltott, vagyis ki kell írni, hogy disabled="disabled". Ettől függetlenül az értéke ott is irreleváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!