Mi a különbség a visual markup és a structural markup között?
Figyelt kérdés
Keresgéltem, de csak angolul találtam és bár nincs gondom a nyelvvel, nem igazán értem a különbséget. Nem találtam összehasonlítást hozzájuk.2013. máj. 31. 14:35
1/2 Drone007 válasza:
Szerintem elég sok különbség van. Lényegében csak a nevük hasonló, valójában két különböző fogalom.
A visual markup a weboldal vizuális felépítésének létrehozását jelenti. Wireframe tervezés. Vagyis hogy az egyes elemek milyen pozícióban, hogyan helyezkednek majd el a honlapon.
A structural vagy semantic markup pedig a weboldalon használt elemek hierarhikus, struktúrált felépítését célozza, tervezi. A lényege, hogy minden elem célját és a hierarhiábán betöltött szerepét rögzítsük egy css fájlban, és ezt struktúrát használjuk a weboldal minden lapján. Így az oldal rendezett lesz, és nem néz ki úgy mint egyes gportálos förmedvény, ahol azt sem tudom eldönteni, ez most link, vagy fejléc...
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettél, mert eddig abszolút semmi fogalmam nem volt arról, hogy mik ezek. SZóval hasznos volt a válasz.
2013. jún. 3. 20:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!