Weblapkészítés-> Miben érdemes tanulni, hogy kezdhetnék hozzá?
Én találtam egy jó oldalt, ahol találsz majd egy csomó használható linket
Szerintem a HTML-lel kezd
Plusz nem árt valami grafikai eszközben elsajátítani némi ismeretet, hogy akár egy egyszerűbb weblapot megtudj tervezni.
Programozni pedig ne valami grafikus felületű programmal tanulj meg, hanem kőkemény szöveges formába, mert a WISYWIG felületű tudás kakira se jó.
De legelsőnek az elméleti részét kell elsajátítanod.
Sokaknak pl. gondot jelent felfogni a relatív útvonal fogalmát is.
Előzővel ellentétben, szerintem pont azok a jó tanuló programok ahol van vizuális és kód felület is.
Például: Dreamweaver.
Előnye, hogy amikor kódot írsz, rögtön látod mi változik. Cserében, ha nem tudod valaminek a kódját, a grafikus felületen beilleszted aztán megnézed milyen kódot generált le hozzá.
Másik előnye, hogy sok segítséget ad kódoláshoz is (pl írja a ciklusok, függvények paramétereit, stb.)
Ha már ott megy, átállhatsz akármire, én pl. Notepad++ -t használok.
Ha weblapkészítést akarsz tanulni, akkor ne egy fejlesztő eszközre koncentrálj, mert az csak egy eszköz (és a dreamweaver abból sem a legjobb)
A www.w3schools.com oldalon vannak tutorialok, amivel elindulhatsz . A helyedben a html és css tutorialokkal kezdeném a tanulást.
Azt, hogy milyen fejlesztő eszközt használsz (dreamweaver, notepad++, nvu,...) az már rajtad áll. Eggyik sem jobb a másiknál kezdő szinten.
Sokan erőltetik a wysiwyg eszközöket, de a webfejlesztéshez ezek teljességgel feleslegesek. Elég egy jó karakteres szövegszerkesztő, és egy böngésző amiben ellenőrzöd az eredményt.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!