Programozási nyelvek? (Bővebben lent)
Szia! Látom hogy a html nyelvet már tudod, azért nézd át, és ha tényleg tudod, akkor én a php-t ajánlom, azután esetleg ott a javascript.
(én sem tudom még annyira ezeket a nyelveket, a html megy, és a php félig, de ahogy olvasgattam témákat, ezeket tartottam a legfontosabbnak, és ezt ajánlja mindenki.)Sok sikert
Nocsak, végre valaki, akit úgy tűnik komolyan érdekel a téma.
A HTML mellé kezdj el ismerkedni a CSS-el. Ezek még nem programozási nyelvek, de egy egyszerűbb (egész pofás) statikus oldalt már fogsz tudni csinálni velük!
Egy tipp, amit sok hobbi fejlesztő elfelejt: nézz utána és alkalmazd a szabványokat. (HTML és XHTML is van 3 féle doctype, ebből a "Strict" a legszigorúbb. Ha ezzel készíted az oldalad, akkor szinte garantált, hogy még a régi IE5-6-ban is megfelelően fog kinézni.)
Na meg nem árthat kicsit a HTML5 és CSS3 lehetőségeivel is foglalkozni.
Ezeket nem olyan sok idő megtanulni, esetleg ami még hasznos lehet az a javascript.
Ezzel már elég sok dolgot meg lehet oldani és szép eredményeket lehet elérni. Ha az alapok megvannak, akkor érdemes lehet egy frameworkot (keretrendszert)is kiismerni, ami jelentősen meg tudja a későbbi munkákat könnyíteni.
Ajánlom ehhez a jQuery-t.
A javascript mellett (akár előtt) érdemes lehet egy szerver oldali nyelvvel is megbarátkozni, ez a webfejlesztés világában jellemzően a PHP szokott lenni.
Rengeteg sok leírás található a neten, nem szemeznék inkább ki belőlük egyet-egyet, de a Google nagyon segítőkész szokott lenni ilyen téren (na igen, a kereső használatának megismerése is elengedhetetlen manapság, illetve érdemes lehet az angol nyelvet elkezdeni tanulnod ha eddig nem tetted ezt meg.)
Egy aranyszabály: olvashatsz bármennyi leírást, nézhetsz bármennyi videót a legfontosabb, hogy GYAKOROLJ!
Ezzel rögzülnek legjobban a dolgok.
Sok sikert a továbbiakban! :)
A nodepad++ egy szövegszerkeztő, ennél fogva azt írsz benne amit akarsz.
Amúgy valszeg igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!