Mi a hiba ebben a MySQL lekérdezésben?
@mysql_query("INSERT INTO Users_login (Username, Password, Email) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['Reg_username'])."', '".sha1(md5($_POST['Reg_password']))."', '".mysql_real_escape_string($_POST['Reg_email'])."'); INSERT INTO Users_stats (W) VALUES (DEFAULT)");
Ha ezt kiechózom és lefuttatom phpmyadmin-ban, akkor megcsinálja, a php fájlból futtatva nem.
a mysql_real_escape_string függvényt megcsinálhatnád külön egy új változóba még a lekérdezés előtt, és csak egy változó lenne helyette a lekérdezésbe, és így nem kéne POST-ot sem írnod bele.
de ha kiveszed a kukacot kapsz hiba üzenetet nem?
INSERT INTO 'kutya' SET nev = 'béla';
INSERT INTO 'macska' SET nev = 'géza';
INSERT INTO 'tarajos_sül' SET nev = 'cézár';
ez így egyben teljesen szabályos
"INSERT INTO Users_stats (W) VALUES (DEFAULT)"
Amúgy ez mi?
Ha külön változókba tettem, úgy sem működött, és @ nélkül sem ad hibát, csak nem csinál semmit.
A php.net ezt írja a mysql_query-ről: "multiple queries are not supported", hát ezt nem tudtam, de lehet ez a probléma... :D
"INSERT INTO Users_stats (W) VALUES (DEFAULT)"
Amúgy ez mi?
Két táblában vannak a felhasználók adatai, az egyikben (szinte csak) a belépéshez szükséges dolgok, egy másikban statisztikák (Win, Draw, Loss, stb., ezek kezdőbetűi az oszlopok nevei). Minden oszlopnak van default értéke, kivéve az user id-nek, ami autoincrement-es. Regisztrációkor mindkét táblában egyszerre csinálok egy-egy új sort, tehát mindegyik userhez fog tartozni egy sor a statisztikák között. És nekem hirtelen ez jutott eszembe egy új sor beszúrására... De abban nem vagyok biztos hogy ez a lehető legjobb megoldás...
Megoldottam úgy, hogy mindent kicseréltem mysqli függvényekre, abban van mysqli_multi_query. És ha egyszer megtanulom az objektumorientáltságot, a mysqli-t úgy is tudom használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!