Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Eligazítanátok egy kezdőt?

Eligazítanátok egy kezdőt?

Figyelt kérdés

HTML és CSS tudás birtokában tanulom a php-t (és a mysql-t). XAMPP-t használok. Az oktatovideo.hu-s php videókból és a zinterneten fellelhető php-s anyagokat használom. Még eléggé az elején járok, de már alkalmazom mert szükségem lenne rá.

[link]

ennek az alapjára csináltam egy adminisztráció belépést, és az első kérdésem hogy normális hogy az összes, a látogatók elől védett lapon egy feltételes elágazás egyik ágába van beírva az oldal tartalma? Mindig gondba vagyok hogy hogy oldjam meg print tartalmába a php kód beillesztését?

Második kérdésem, ami elég alapvető dolog, hogy táblázatokat, vagy a css használók által ajánlott div-es megoldást érdemes a jövőben alkalmaznom?

Harmadik kérdésem: ez lehet hogy egyáltalán nem így van, de én úgy képzeltem hogy a php lapok felépítése úgy néz ki hogy az oldal tetejét és alját includeolom egy másik fájlból. Én így kezdtem el felépíteni az oldalt (a header.php-ba beraktam az ob_start-ot és az adatbázis adatait is) Így kell felépíteni az oldalt, vagy vannak más lehetőségek? (nem a keretekre gondolok)

Mára mondjuk az utolsó kérdésem: annó csináltam php-nukeból oldalt, de sose lett igazán olyan amilyenre én akartam. Most találkoztam szembe a joomlaval, és láttam hogy elég gyakran használják. Ha én egy komoly oldalt akarok készíteni, akkor a hiányos php ismereteimmel képes leszek a joomla-s oldalt 100% olyanra faragni ahogy elképzelem? Vagy nem egyszerű ezt azt kivenni ezt azt beleépíteni? Vagy tanuljak addig amíg az elejétől a végéig magamtól képes vagyok felépíteni egy "portált"?

2009. aug. 26. 19:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Elmondom a sajat elkepzeleseimet

1: mivel meg kell vizsgalnod a $_SESSION-t, ezert mashogy nemigazan mukodne, kulonben kivulrol siman belephetnek az oldaladra es lathatjak a vedett tartalmat. En html-t szoktam beszurni oda:

if($_SESSION['belepett'] == true)

{

?>

<html>...</html>

<?php

}

else ...

2: a tablas mar elegge elavult modszer az oldalad felepitesehez. Javaslom a div-es megoldast mert konnyen formalhato, es sokkal tobb lehetoseget ad.

3: include-ot en inkabb adatok lekerdezesere szoktam hasznalni. Pl beinclude-olod a config.php-dat, ahova elmentetted az adatbazis csatlakozasahoz szukseges parametereket. Ezt azert szoktak include-olni, mert a config.php-t ajanlott elkuloniteni az oldal tartalmatol.

4: Joomla-t meg nem hasznaltam, es nemis nagyon fogok. Persze egyszeru egy elore megirt CMS hasznalata, en megis azt szeretem ha pontosan az oldalamon egyedi megoldasok vannak.

Remelem tudtam segiteni, sok sikert

2009. aug. 26. 20:47
 2/5 A kérdező kommentje:

szia! köszi szépen a segítséget!

ha tudnám hogy képes vagyok átformálni a joomlat, akkor használnám, de egyelőre nem hiszem hogy ott tartok...

ahhoz meg talán még több idő kell hogy a semmiből felépítsek egy komoly oldalt

2009. aug. 26. 20:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Tudtommal a Joomla nem valami rugalmas dolog, amit teljes mélységében formázhatsz. Ezért nem jött be nekem, mert nagyon megköti a kezem.

Javítsatok ki a tévedek!!

2009. aug. 26. 21:23
 4/5 A kérdező kommentje:

Joomla elvetve!

Egyelőre tényleg csak az érdekelne, hogy milyen lehetőségek vannak az oldal felépítésére. Annó HTML-ben nyilván a keretek használata volt a megoldás, de php-ba nem tudom hogy hogy kell ezt megcsinálni. Arra gondolok hogy a menüsorok stb nem változnak, csak az oldal "középső" része. Egy link is elég lenne, nagyon megköszönném!

2009. aug. 27. 08:34
 5/5 anonim ***** válasza:
ami htmlbe működik, az phpba is. PHP csak annyiba különbözik, hogy dinamikus és sokkal több scriptet tudsz használni
2009. aug. 27. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!