Ti hogyan csinálnátok egy oldalra kizárólag PHP felhasználásával chatet?
Figyelt kérdés
Én úgy csináltam, hogy a chat egy iframe-ban van, ami másodpercenkén frissíti magát. Ez elég esetlen megoldás, ezért kérdezem, hogy ti tudtok-e más megoldást.2012. dec. 11. 18:42
1/7 anonim válasza:
Nem, de semmi értelme ilyen kőkorszaki megoldásokkal bajlódni.
2/7 anonim válasza:
Normális chat keszítéséhez kliens oldali progamozási nyelv is szükséges.Olvass utána az Ajax-nak!
3/7 A kérdező kommentje:
Ismerem az ajaxot, csak most az lenne a feladat, hogy kizárólag szerveroldali nyelvet(egészen pontosen a PHP-t) használva kéne megoldani.
2012. dec. 11. 20:50
4/7 qaxqaxqax válasza:
Szerintem mindenképp kell hozzá javascript, jquery ezek nélkül elég gyengus chatet lehet írni és ahogy az első mondta nézz utána ajaxnak
5/7 anonim válasza:
hát ha csak php-t lehet használni akkor ja csak ennyit lehet kihozni belőle ahogy te is írtad.
6/7 anonim válasza:
Csak PHP-val kb ennyi, de ez egy ritka ronda és elavult megoldás.
Javascripttel még egy fokkal szebb, de a legkulturáltabb az ajax push-os megoldás.
Ezzel már tényleg közel real-time megoldás érhető el, komolyabb terhelés és gyakori frissítgetés nélkül.
7/7 anonim válasza:
Itt egy másik jó megoldás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!