Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Milyen feladatokat/mintaoldala...

Milyen feladatokat/mintaoldalakat ajánlotok HTML gyakorlására?

Figyelt kérdés
Pár napja nekifogtam a HTML-nek, de nem akarok tovább lépni, mig az eddig tanultak nem mennek rendesen. Namost egyedül egyszerűen képtelen vagyok kitalálni még ilyen alacsony szinten honlapot amit megcsinálnék, ezért kellene valami minta vagy gyakorlat vagy bármi amivel begyakorolhatnám.

2012. dec. 8. 23:51
 1/6 Argloss ***** válasza:

Szerintem a legjobb módszer az, ha megnyitsz egy oldalt a böngészőben, lemented a szükséges képeket és utána megpróbálod megcsinálni az oldalról a tökéletes másolatát.

Kezdésnek ez az oldal egész jó, mert nem valami bonyolult a külseje.

2012. dec. 9. 00:12
 2/6 anonim ***** válasza:

"egyszerűen képtelen vagyok kitalálni még ilyen alacsony szinten honlapot amit megcsinálnék"

szóval szerintem a gyik még nagy falat egy kicsit:D

google egyik találata "html sample pages"-re

[link]

2012. dec. 9. 03:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)Elsőnek: A GYIK kicsit még tényleg nagy falat, de az ötlet maga nem rossz... sőt :D . Utóbbi: tök jó oldal, nem értem hogy én mért nem kaptam hasonlókat :-?
2012. dec. 9. 09:52
 4/6 Argloss ***** válasza:

Én már pár nap után így csináltam, de igaz, ezt kicsit jobban is átgondolhattam volna.

Itt vannak még gyakorló feladatok:

[link]

2012. dec. 9. 12:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem annyira nem bonyolult ez az oldal egy kezdőnek sem, szerintem kezdd el, aztán ha elakadsz segítünk.
2012. dec. 10. 12:43
 6/6 A kérdező kommentje:

Meg is van az első elakadás. Beraktam egy képet háttérnek, következők a problémák:

- nem látszik a teljes kép, csak amennyi belefér a képernyőbe (1600x1200-as képméret)

- mikor a böngészőablak méretét állitom, a kép mozog vele, amikor már túl kicsi az ablak, a kép is összemegy, a maradék háttér fehér (a háttérszint meg tudom oldani meg a no-repeat-et is, de a fentiek valamért nem mennek)

Hogyan orvosolhatom?

2012. dec. 10. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!