Milyen szakterületei vannak a webfejlesztésnek?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy egy webfejlesztő cég hogyan bontja szét az adott projektet az alkalmazottak számára? Gondolom nem csak úgy hogy ti csináljátok a frontendet ti meg a backendet és kész...2012. nov. 27. 11:38
1/5 anonim válasza:
Cégenként változó.
Van ahol van külön grafikus, van ahol van külön frontendes, aki a grafikából html-t csinál és van külön backendes, aki a php vagy egyéb kódot megírja hozzá.
Van ahol ezek egyáltalán nincsenek elkülönítve, vagy csak a grafikus van külön stb...
2/5 PHP de kóder! válasza:
aki megtervezi a kodot, lekodolja, megtervezi az adatbazist, megcsinalja a grafikat stb.
3/5 anonim válasza:
Általában egy grafikus egy slidesbilder és a programozó(k) dolgoznak egy cégen belül. A grafikus felelős a projekten belüli látványtervekért. Minden gomb és minden változó részt pontosan megtervez. Majd a kész látványtervet a slidesbilder szedi szét és rakja újra össze webes felületre. Ez után a a programozó jön és leprogramozza azokat a logikai részeket amikhez komolyabb php vagy javascript vagy sql nyelv ismeret szükséges (pl regisztrációs rész, fórum, webáruház adatbázisa és vásárlás menete stb...) Vagyis ő teszi dinamikussá a felületet. Én jelenleg egy személyként képviselem mindhárom posztot. A photoshopot nem is igazán szeretem, de a rutin miatt már azért egyedi design elemekkel is elboldogulok. Természetesen ettől még sosem lesz a kedvencem. A fronted feladatokat is szörnyen unalmasnak és pepecselő dolognak tartom. De hát meg kell csinálni. Amikor ezeket letudtam jöhet az, amit már szívesen csinálok. Eredetileg programozó lennék, de most amolyan mindenesnek érzem magamat. De rengeteg a webfejlesztő, főleg a friss diplomás akik után nem kell annyit adózni. Hiába keresek 3 éve munkát webfejlesztő cégnél és hiába a rengeteg referenciamunka, a rengeteg elégedett megbízó, az ajánlások... Olyan sokan vannak erre a munkára, hogy kénytelen vagyok egymagam dolgozni (féláron, feketén...). Tehát ha lehet egy javaslatom tartsd meg hobbinak, mert rettentő nehéz elhelyezkedni vele.
4/5 anonim válasza:
Az előző választ mintha egy gyakorin tanult emberke írta volna, legalábbis a szavak helyesírásából úgy jött le. (aki angol nyelvet használ, az nem ejt ekkora hibákat !)
pl.: slidesbilder ...
5/5 anonim válasza:
"Olyan sokan vannak erre a munkára, hogy kénytelen vagyok egymagam dolgozni (féláron, feketén...). Tehát ha lehet egy javaslatom tartsd meg hobbinak, mert rettentő nehéz elhelyezkedni vele."
Sokan vannak ez igaz, de ha tényleg jó vagy, akkor találsz munkát. Ez kb minden szakmára igaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!