Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Fórum? Fórummotor?

Fórum? Fórummotor?

Figyelt kérdés
Van egy alap php és mysql tudásom. Egy egyszerűbb weboldalt szeretnék készíteni amely egy egyszerű regisztráció és bejelentkezés után (ez kész) lehetővé tenne egy fórum használatot is. Van egy elvi elképzelésem arról, hogy agy adatbázisból dolgozva hogyan oldhatnám meg php és sql használatával. Viszont elkezdtem tájékozódni a weben erről és folyamatosan belebotlok a ,,fórummotor" kifejezésbe. Ez mi?:D Kötelező? Vagy a programozást helyettesíti és gyakorlatilag egy kész fórumot ágyazhatnak be az ezt választó weboldal készítői. Mit tud a fórummotor amit php és mysql használatával nem érhetek el?
2012. nov. 26. 14:48
1 2 3
 11/22 PHP de kóder! ***** válasza:
Igyekszem biztonsagos, mindenfele injection lehetosegetol mentes kodot irni.
2012. nov. 26. 19:46
 12/22 A kérdező kommentje:
Hú úgy látom elszabadultak itt a dolgok... Ne haragudjatok, de most akkor a már meglévő weboldalamhoz inkább használjak egy fórummotort mindenképpen? Mondjuk ha valaki megbízna egy webfejlesztő céget egy ilyen feladattal akkor ők is egy ilyen rendszert használnának? Megmondom őszintén, hogy picit komolyabb dologba segítek be. Ezt tanultam néhány éve és így hirtelen ahogyan végiggondolom gyakorlatilag egy adatbázist kell feltöltögetnem majd listáztatnom (persze nem egyet). Nem szeretném túlbonyolítani de ,,gagyit" sem. A kérdés, hogy az-e a gagyi ha magam írom, vagy ha eleve készet használok. Egy olyan emberrel dolgozok együtt aki közel áll hozzám és nagyon szeretném, ha meg lenne elégedve azzal amit készítek. Eddig az egész weboldal nagyon tetszik neki és jól esik, hogy valóban jól sikerült (slideshow, egyedi design). Én igazából app fejlesztésben vagyok benne már jó ideje ezért picit át kell állnom a dologra. De ez most olyan személyes dolog, szeretném, ha a maximumot tudnám kihozni belőle. (Nem pénzért készítem, annál sokkal fontosabb az az ember akinek segítek vele rengeteg pénzt megtakarítani.) Tehát mit ajánlanátok, ha egy hivatalosabb jellegű dologhoz kéne? Főleg, hogy tudom van 1-2 rosszindulatú ,,szakember" aki bele fog nézni csakhogy hibát keressen amiért ő nem csinálhatta meg kemény pénzekért...
2012. nov. 26. 20:21
 13/22 PHP de kóder! ***** válasza:

en egy rosszindulatu szakember vagyok, aki mindenben megtalalja a hibat (vagy legalabbis igyekszik).

ha megbizol egy ceget, valoszinuleg sajat cms-uket hasznaljak, ha nem, akkor jobb, ha szoba sem allsz veluk, mert nem feltetelezhetsz tul nagy szakertelmet.

2012. nov. 26. 20:23
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszi! Nagy segítség. Akkor szét nézek közöttük. Egy kis pénzt rááldozok azért, mert úgy tudom van ami ingyen van ami pénzért tölthető le. Nem szeretném, hogy valami hiba lépjen fel ezért inkább áldozok rá egy keveset, hogy a pénzemért cserébe megkaphassam azt a garanciát, hogy működik is majd hibátlanul. Remélem aki bele fog nézni nem gondolja majd azt, hogy direkt a ,,könnyebb" utat választottam és óvodás szintű a megoldás. Egyébként az illetők sem számítanak kifejezetten profiknak. De jobban benne vannak a dologban. Viszont az egyik rokonom akinek segítek a körülötte levő munkatársak pedig százezres nagyságrendű összegért segítettek volna neki...
2012. nov. 26. 20:42
 15/22 anonim ***** válasza:

#13: és egy komoly cég 20.000-adjára is feltalálja a spanyol viaszt, ahelyett, hogy egy bevált rendszert használna...

Mint írtam a Jomla-t nem ismerem. De akkor mondok másikat helyette: Drupal, phpBB, Php Nuke.

2012. nov. 26. 20:49
 16/22 anonim ***** válasza:

Néha jó a saját cms, de az tagadhatatlan, hogy a nagy open-source projektek JELENTŐSEN biztonságosabbak, mivel sokkal több ember nézi őket és keresi a hibákat.

+ Senki nem kötelez arra, hogy megvárd a hivatalos hibajavítást. Ha találnak egy hibát, azt te magad is befoltozhatod.

Az ilyen otthoni gány CMS-ekkel van a legtöbb gond. Hiába nem látnak bele a kódban, egy rutinosabb ember végigzongorázik pillanatok alatt pár bevett hibát és valószínűleg talál is valamit, ami fölött elsiklott a fejlesztő.

2012. nov. 26. 20:52
 17/22 PHP de kóder! ***** válasza:
otthoni gany cms? :) ez azert elegge altalanositas, vannak egeszen megbizhato cegek. en is azt mondom, hogy sokkal inkabb drupal stb. mint a joomla.
2012. nov. 27. 08:12
 18/22 PHP de kóder! ***** válasza:
szerintem erdemesebb befektetni egy kis penzt (nem kell feltetlenul milliokat) azert, hogy az ember megkapja a garanciat a fejlesztoktol. Azert az szerintem motivalo, hogy a ceg garantalja, hogy mondjuk 24 vagy 48 oran belul kijavitja a hibat, ami egy open rendszernel nem igy van.
2012. nov. 27. 08:15
 19/22 anonim ***** válasza:

Na ja, csak ehhez észre kell venni a hibát!

+ 24-48 óra alatt ki lehet hámozni minden adatot az adatbázisból, ha megvan a sérülékenység.

Persze, jó dolog, hogy javítják, de továbbra is az van, hogy a nagyobb, nyílt rendszereknél publikálják is a hibákat, míg a zártabbaknál ált. a támadó ezt titokban tartja és be-be járogat a frissebb adatokért.

2012. nov. 27. 11:42
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Végül készítettem 3 adatbázist és php-vel raktam össze. Az egész kb 1 órámba került mindennel együtt és egy nagyon egyszerű kódot kaptam. Felesleges ehhez megírt motort használni :)

Tényleg gyerekjáték annak aki valaha is találkozott php-vel. Azt hiszem az elején fejben túlbonyolítottam a dolgot és félre vezetett a sok fórummotorokról szóló dolog. A fórum tökéletesen működik. Kicsit meg is variáltam egy kis részt, hogy lehetőség van egy kommentre válaszolni, így a komment sarkába jelzi hányadik hozzászólásra válaszol. Ennyivel egészítettem csak ki. Illetve, minden user mellett természetesen automatikus false értékű boolean admin-t adtam meg, majd egy adminisztrátor-t true értékkel és minden hozzászólás és topik mellé egy az adminisztrátori engedéllyel rendelkező user számára látható ikont helyeztem el, amivel törölheti az aktuális részt. Ez is nagyon egyszerű és rövid dolog lett, pedig első nekifutásra féltem, hogy bele törhet a bicskám. Aztán egy forró fürdő után sikerült átgondolnom a dolgokat és rájöttem, hogy a legrövidebb út az egyenes. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!

2012. nov. 27. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!