Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ebből hogyan lehetne lenyíló...

Ebből hogyan lehetne lenyíló menüt csinálni?

Figyelt kérdés

Van egy sávom, az maga a menü.

Mindent megcsináltam css-ben, és az index.php-ban így vannak a menüpontok:

<ul>

<li class="first"><a title="Kapcsolat" href="kapcsolat.html">Kapcsolat</a></li>

</ul>

<ul>

<li class="first"><a title="Hírek" href="hirek.html">Hírek</a></li>

</ul>

És azt szeretném h a hírekből 2 menü legyen, a 2010 és 2011

2012. nov. 11. 13:33
 1/2 anonim ***** válasza:

A html felépítése ez legyen.

<ul>

<li>

Menü1

</li>

<li>

Menü2

<ul>

<li>

Menü2.1

</li>

<li>

Menü2.2

</li>

</ul>

</li>

</ul>

Lényeg, hogy az almenük alap esetben display:none; css tulajdonsággal rendelkezzenek. A főmenüre húzz hovert, melynek hatására a gyermekelemeinek css display tulajdonságát block-ra váltod.

2012. nov. 11. 15:53
 2/2 A kérdező kommentje:

eddig valahogy összejött, de ezt már nem értem :S

nekem ez a menü:

#navigation { margin: 0 0 0 10px; padding: 2px 0 0 3px; width: 1600px; height: 73px; background: url(images/navigation.png) no-repeat 0 0; }

#navigation ul li { list-style: none; display: inline; float: left; line-height: 60px; text-shadow: 1px 1px #1b3242; background: url(images/nav-sep.png) no-repeat right 0; }

#navigation ul li { font-family: 'Play', sans-serif; font-size: 14px; text-transform: uppercase; font-weight: bold; }

#navigation ul li.first a { padding: 0 23px 0 26px; background: url(images/nav-first.png) no-repeat 0 -4000px; }

#navigation ul li a { display: inline; float: left; padding: 0 22px 0 19px; color: #fff; background: url(images/nav-item.png) repeat-x 0 -4000px; }

#navigation ul li a:hover { background-position: 0 0; text-decoration: none; }

2012. nov. 11. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!