Html-ben hogyan lehet pontosan akkora behúzást csinálni sor elején, mint egy megadott szónak a hossza?
a js az nem erre van. css-el meglehet persze:
<p style="text-indent:50px;">...</p>
meglehet adni:
font-size: 14px;
font-family pedig betűtípust adja meg.
de akkor kajak nem értem a kérdést, sor elején behúzást csinálni, azaz a bekezdés:D
tényleg nem értem hogy jön ide a betűtípus:) bocs lehet én vagyok a hülye
fix pixelben mit szeretnél megadni? ha a fenti két css kód normálisan megvan írva nem lesz más, más böngészőkben, mindenhol ugyan úgy lesz a betűméret, és előtte is a hely.
Ha nem boncolgatom az okat (pedig jobb lenne), akkor azt mondanam, hogy ird le ugyanazt a szot a sor elejere es szinezd olyanra mint a hatter.
Ha profibb megoldast keresel, akkor az elottem szolok tanacsat fogadd meg inkabb.
Első sor behúzásánál és a függő behúzásnál is tudsz játszani a margin-left és a text-indent css tulajdonságokkal, ezt bármelyik CSS leírásban megtalálod google-on.
Én magamnak dokumentációt szerkesztek, függő behúzásra itt csalok ilyen esetben, beillesztek egy táblát valign="top" kapcsolóval, első cella a szó és szóköz, második cella a folytató szöveg. Banális, de működő rendszer, sorszámozni szoktam így.
A TABLE és TD kapcsolóit bármelyik HTML leírásban megtalálod ugyancsak.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!