Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Html-ben hogyan lehet pontosan...

Html-ben hogyan lehet pontosan akkora behúzást csinálni sor elején, mint egy megadott szónak a hossza?

Figyelt kérdés

2012. okt. 19. 14:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
megnézed szemre mekkora a szó. szerintem nincsen más lehetőség:)
2012. okt. 19. 18:49
 2/15 A kérdező kommentje:
és css és/vagy js segítségével? úgy már biztos lehet
2012. okt. 19. 20:00
 3/15 anonim ***** válasza:

a js az nem erre van. css-el meglehet persze:

<p style="text-indent:50px;">...</p>

2012. okt. 19. 20:58
 4/15 anonim ***** válasza:
és persze mint fent is írtam megnézed nagyjából mennyi a szónak a hossza, és azt nagyjából beállítod pixelbe.
2012. okt. 19. 21:00
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem értem miket irogatsz. A kérdést elolvastad? A lényeg az, hogy a szó mérete az függ a formázástól és a böngészőtől. Tehát nem tudom fix pixel méretben megadni!
2012. okt. 19. 21:18
 6/15 anonim ***** válasza:

meglehet adni:

font-size: 14px;

font-family pedig betűtípust adja meg.

de akkor kajak nem értem a kérdést, sor elején behúzást csinálni, azaz a bekezdés:D

tényleg nem értem hogy jön ide a betűtípus:) bocs lehet én vagyok a hülye

fix pixelben mit szeretnél megadni? ha a fenti két css kód normálisan megvan írva nem lesz más, más böngészőkben, mindenhol ugyan úgy lesz a betűméret, és előtte is a hely.

2012. okt. 19. 22:03
 7/15 anonim válasza:

Ha nem boncolgatom az okat (pedig jobb lenne), akkor azt mondanam, hogy ird le ugyanazt a szot a sor elejere es szinezd olyanra mint a hatter.

Ha profibb megoldast keresel, akkor az elottem szolok tanacsat fogadd meg inkabb.

2012. okt. 22. 03:22
 8/15 Senki Márk válasza:

Első sor behúzásánál és a függő behúzásnál is tudsz játszani a margin-left és a text-indent css tulajdonságokkal, ezt bármelyik CSS leírásban megtalálod google-on.

Én magamnak dokumentációt szerkesztek, függő behúzásra itt csalok ilyen esetben, beillesztek egy táblát valign="top" kapcsolóval, első cella a szó és szóköz, második cella a folytató szöveg. Banális, de működő rendszer, sorszámozni szoktam így.

A TABLE és TD kapcsolóit bármelyik HTML leírásban megtalálod ugyancsak.

Remélem segítettem.

2012. okt. 30. 10:10
 9/15 Senki Márk válasza:
...Ja, és a táblakeretet kikapcsolom.
2012. okt. 30. 10:11
 10/15 A kérdező kommentje:
Meg lehet adni a betümértet pixelben, de nem akarom megadni, pont ez a lényeg! Meg nem akarok fix szélességű betűtípust sem megadni!
2012. okt. 30. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!