Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudom megoldani, hogy...

Hogyan tudom megoldani, hogy a nyelvváltásnál a rádiógombot is váltsa a script?

Figyelt kérdés

Nem értek a javascripthez még eléggé. Egy jquery scriptet használok amivel a különféle tageknek megadhatom, hogy milyen alapnyelven vannak illetve felvehetek szótárakat amik konkrétan az adott tag-hez kapcsolt szöveget lefordítják (kicserélik) a szótárban szereplő szövegre.

A nyelvbeállító rádiógombokkal tudok közöttük váltani.

Ez a script alkalmas arra is, hogy az indításkor a böngésző alapértelmezett nyelvére állítsa az oldalt.

De azt hogyan tudom elérni, hogy az indításkor aktív nyelv beállítsa a szükséges rádió gombot is.

Jelenleg amit használok az egy elég egyszerű megoldás. Elhelyeztem egy saját kreálmány scriptet ami annyit csinál, hogy megváltoztatja a rádiógombok linkjeinek a class-át (aktív ileltve inaktívra) a grafikai sallang css-ben természetesen el van készítve a két classnak.

Ezzel az egyetlen gondom, hogy manuálisan történik. Vagyis amíg nem történt beavatkozás mindegyik rádiógomb sötét hacsak nem állítom valamelyik nyelvgombot alapból class="aktiv" -ra ami ugye egy elég slendrián megoldás és pont a lényeg veszik el (angol böngészőn is angol nyelven a magyar link lesz az aktív gombon amíg nem állítja).

Tud valaki egy böngésző nyelv ellenőrző scriptet mutatni nekem ami állítja a rádió gombokat is hogy tanulmányozhassam? Esetleg rávezetne a helyes útra?

Köszönöm a segítséget

2012. okt. 5. 03:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
jah hihetetlen de a ragasztófaló IE ami normálisan indítja az oldalam eddig úgy néz ki egyedül (itt a nyelvre gondolok mert természetesen jó sok css utasításomat újragondol a kicsike)
2012. okt. 8. 13:46
 12/15 Drone007 ***** válasza:

Most már kezdem érteni, hogy is van ez a nyelv-váltó nálad.

Ez egy jquery lokalizációs plugin, ami a nyelvet váltja.

[link]

Valószínű, hogy ez van használatban az oldalon. Ezen az oldalon találsz némi szkriptelési segítséget, hogyan lehet beállítani és váltani a nyelveket.

Ezen túl, azért javaslom, hogy ismerkedj meg a jquery hívási és működési metódusaival (hiszen az oldal használja őket), mert ez a plugin is ezeket használja.

[link]

2012. okt. 8. 14:29
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen. Ezt is linkeltem be.
2012. okt. 8. 15:53
 14/15 A kérdező kommentje:

Szerinted mi a jobb? Több funkció külön szedése (külön js fájl a rádió gomb váltásnak, külön az aktiválásnak, külön a nyelvváltásnak) vagy mid együtt?

Szeretem ha mind együtt van egy adott folyamathoz mert akkor jobban átlátom.

2012. okt. 8. 15:55
 15/15 Drone007 ***** válasza:
Nyugodtan lehetnek egy fájlban, mert ezek nem túl bonyolult, és rövidke kis funkciók.
2012. okt. 9. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!