Hogyan tudom megoldani, hogy a nyelvváltásnál a rádiógombot is váltsa a script?
Nem értek a javascripthez még eléggé. Egy jquery scriptet használok amivel a különféle tageknek megadhatom, hogy milyen alapnyelven vannak illetve felvehetek szótárakat amik konkrétan az adott tag-hez kapcsolt szöveget lefordítják (kicserélik) a szótárban szereplő szövegre.
A nyelvbeállító rádiógombokkal tudok közöttük váltani.
Ez a script alkalmas arra is, hogy az indításkor a böngésző alapértelmezett nyelvére állítsa az oldalt.
De azt hogyan tudom elérni, hogy az indításkor aktív nyelv beállítsa a szükséges rádió gombot is.
Jelenleg amit használok az egy elég egyszerű megoldás. Elhelyeztem egy saját kreálmány scriptet ami annyit csinál, hogy megváltoztatja a rádiógombok linkjeinek a class-át (aktív ileltve inaktívra) a grafikai sallang css-ben természetesen el van készítve a két classnak.
Ezzel az egyetlen gondom, hogy manuálisan történik. Vagyis amíg nem történt beavatkozás mindegyik rádiógomb sötét hacsak nem állítom valamelyik nyelvgombot alapból class="aktiv" -ra ami ugye egy elég slendrián megoldás és pont a lényeg veszik el (angol böngészőn is angol nyelven a magyar link lesz az aktív gombon amíg nem állítja).
Tud valaki egy böngésző nyelv ellenőrző scriptet mutatni nekem ami állítja a rádió gombokat is hogy tanulmányozhassam? Esetleg rávezetne a helyes útra?
Köszönöm a segítséget
Most már kezdem érteni, hogy is van ez a nyelv-váltó nálad.
Ez egy jquery lokalizációs plugin, ami a nyelvet váltja.
Valószínű, hogy ez van használatban az oldalon. Ezen az oldalon találsz némi szkriptelési segítséget, hogyan lehet beállítani és váltani a nyelveket.
Ezen túl, azért javaslom, hogy ismerkedj meg a jquery hívási és működési metódusaival (hiszen az oldal használja őket), mert ez a plugin is ezeket használja.
Szerinted mi a jobb? Több funkció külön szedése (külön js fájl a rádió gomb váltásnak, külön az aktiválásnak, külön a nyelvváltásnak) vagy mid együtt?
Szeretem ha mind együtt van egy adott folyamathoz mert akkor jobban átlátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!