PHP-val SQL-ből beolvasás kérdés?
Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy van mondjuk 20 soros adattáblám sql-ben és nekem az utolsó két db kéne kiolvasnom, ezt ugy csinálom, hogy "SELECT * FROM ... ORDER BY vmi DESC LIMIT 2", de kiiratásnál ezt a két sort szeretném valahogy megforditani. Eddig probáltam a "SELECT * FROM (SELECT * FROM ... ORDER BY vmi DESC LIMIT 2)" és a "SELECT * FROM WHERE id IN(SELECT * FROM ... ORDER BY vmi DESC LIMIT 2)"-t de egyik sem akart működni. Valakinek van esetleg ötlete, hogy tudnám megcsinálni, nem muszáj sql-ben ha meglehet php-val is.2012. okt. 3. 21:27
1/5 anonim válasza:
Nem az INNER JOIN féle megoldás való ide? Nem értem igazán a kérdést, de én ezt szűrtem le
2/5 A kérdező kommentje:
Az szerintem 2 vagy több tábla összekapcsolása
2012. okt. 4. 06:20
3/5 anonim válasza:
4/5 anonim válasza:
+1 az eredmény tömb rendezésre.
Könnyebb, mint az SQL-el szórakozni. (Bár ebben is meg lehet oldani, csak csúnyább lesz.)
5/5 anonim válasza:
Lekéred sql-el a kettőt és az eredményt fordítva helyezed a tömbbe:
tomb // string;
sql beolvasás -> tomb = első sor
sql beolvasás -> tomb = masodik sor + tomb
és így fordítva kerül a változóba a 2 sor, amit lekértél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!