Letöltöttem a Joomla ingyenes webszerkesztőt, kibontottam, de hogy kezdjem el, mivel nyissam meg?
Annyi mappa van,fogalmam sincs hogy indítsam el,tudna valaki segíteni nekem?
Köszönöm
szeretném megtanulni és menni is fog,csak most itt ugrál körülöttem a 1,5 éves kislányom ami kicsit bonyolítja a helyzetet.DE valamikor el kell kezdeni.
Akkor te nem tudsz segíteni?
ha letöltöd az xamppot bontsd ki, hogy csak egy mappa legyen.
aztán ha megnyitod xampp/htdocs/ ebbe a mappába érdemes csinálni még egy mappát pl.: proba1
ebbe a proba1 mappába egy az egybe másold be amit letöltöttél a joomla-t ezt is természetesen kitömörítve ahogy írtad a sok fájlt és mappát tedd bele.
aztán az xampp mappában ha legurulsz az alján van egy xampp-control parancsfájl erre kattintva elindítod az alkalmazást.
a képernyő jobb alsó sarkára bejön egy kis ablak, indítsd el a Start gombbal a Apache és MySql-t. aztán már működik is a webszerver ha kijön a zöld Running felirat mellé.
most a böngésződbe írd be, hogy localhost/proba1 vagy amit mappának adtál a proba1 helyett. aztán már megy is az oldal. a joomla-t először fel kell telepíteni a webszerverre, aztán már alakítgathatod ahogy neked kell. kinézet tartalom stb.
ha készen vagy vele kibérelsz vagy regisztrálsz ingyenes webszerverre, ahol van ingyen domain, vagy azt is bérelsz. kimásolva a fájlokat az xampp-ból, és az adatbázist ki exportálva, lehet működtetni az oldalt az interneten is.
ezt töltsd le (amennyiben windowsod van).
ezt leszeded kibontod, aztán ott lesz amit írtam a magyarázat hozzá.
a joomla egyből betölt és csak kövesd az útmutatót. nem lehet elrontani, így fejből nem tudom miket kell beállítani, de fogja kérdezni az adatbázis hozzáféréseket megtudod nézni ha ezt beírod a böngésző címsorába localhost/phpmyadmin/ itt tudod nyomon követni az adatbázist és megnézni a beállításait. a táblákat automatikusan megcsinálod a joomla telepítésével.
és nem mellesleg, a joomla helyett melegen ajánlanám a drupal tartalomkezelőt. nagyon híres, és sokak által használt rendszer, sok sok könnyedén leszedhető és telepíthető plugin, és téma. nem mellesleg magyar, és rengeteg magyar leírás van hozzá, könnyen használható.
Object not found!
?
valószínüleg rossz az elérési út. vedd úgy hogy a címben a localhost/ az a htdocs/ és úgy add meg azon belül az elérési utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!