Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Letöltöttem a Joomla ingyenes...

Letöltöttem a Joomla ingyenes webszerkesztőt, kibontottam, de hogy kezdjem el, mivel nyissam meg?

Figyelt kérdés

Annyi mappa van,fogalmam sincs hogy indítsam el,tudna valaki segíteni nekem?

Köszönöm

2012. aug. 22. 23:21
 1/10 anonim ***** válasza:
webszerver kell a futtatásához, vagy leszedhetsz egy virtuális szervert xampp például.
2012. aug. 22. 23:46
 2/10 A kérdező kommentje:
megvan a xampp,de nekem az is bonyolult.nem magyar így elég nehéz kitalálnom mit is csináljak:S
2012. aug. 23. 08:02
 3/10 Golan Trevize ***** válasza:
Nem csesztetésből írom, de ennyire nulla háttértudással inkább neki se állj.
2012. aug. 23. 08:21
 4/10 A kérdező kommentje:

szeretném megtanulni és menni is fog,csak most itt ugrál körülöttem a 1,5 éves kislányom ami kicsit bonyolítja a helyzetet.DE valamikor el kell kezdeni.

Akkor te nem tudsz segíteni?

2012. aug. 23. 08:23
 5/10 anonim ***** válasza:

ha letöltöd az xamppot bontsd ki, hogy csak egy mappa legyen.

aztán ha megnyitod xampp/htdocs/ ebbe a mappába érdemes csinálni még egy mappát pl.: proba1

ebbe a proba1 mappába egy az egybe másold be amit letöltöttél a joomla-t ezt is természetesen kitömörítve ahogy írtad a sok fájlt és mappát tedd bele.

aztán az xampp mappában ha legurulsz az alján van egy xampp-control parancsfájl erre kattintva elindítod az alkalmazást.

a képernyő jobb alsó sarkára bejön egy kis ablak, indítsd el a Start gombbal a Apache és MySql-t. aztán már működik is a webszerver ha kijön a zöld Running felirat mellé.

most a böngésződbe írd be, hogy localhost/proba1 vagy amit mappának adtál a proba1 helyett. aztán már megy is az oldal. a joomla-t először fel kell telepíteni a webszerverre, aztán már alakítgathatod ahogy neked kell. kinézet tartalom stb.

ha készen vagy vele kibérelsz vagy regisztrálsz ingyenes webszerverre, ahol van ingyen domain, vagy azt is bérelsz. kimásolva a fájlokat az xampp-ból, és az adatbázist ki exportálva, lehet működtetni az oldalt az interneten is.

2012. aug. 23. 11:22
 6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a részletes leírást.ez mind szép és jó lenne de nekem nincs is mappám.csak egy xampp alkalmazás és parancsikon.xampp111029-et töltöttem le.talán rossz?csak az az ablak jelent meg amiről később írtál,a control panel,ahol el lehet indítani az Apache-t..stb.
2012. aug. 23. 13:29
 7/10 A kérdező kommentje:
hogy telepítem fel joomla-t a webszerverre?
2012. aug. 23. 14:33
 8/10 anonim ***** válasza:

[link]

ezt töltsd le (amennyiben windowsod van).

ezt leszeded kibontod, aztán ott lesz amit írtam a magyarázat hozzá.

a joomla egyből betölt és csak kövesd az útmutatót. nem lehet elrontani, így fejből nem tudom miket kell beállítani, de fogja kérdezni az adatbázis hozzáféréseket megtudod nézni ha ezt beírod a böngésző címsorába localhost/phpmyadmin/ itt tudod nyomon követni az adatbázist és megnézni a beállításait. a táblákat automatikusan megcsinálod a joomla telepítésével.

és nem mellesleg, a joomla helyett melegen ajánlanám a drupal tartalomkezelőt. nagyon híres, és sokak által használt rendszer, sok sok könnyedén leszedhető és telepíthető plugin, és téma. nem mellesleg magyar, és rengeteg magyar leírás van hozzá, könnyen használható.

[link]

2012. aug. 23. 15:40
 9/10 A kérdező kommentje:
letöltöttem mind a 2-őt,joomlát hanyagoltam.Viszont nekem akkor se települ automatikusan a drupal sem.Szerintem a localhost-nál lesz a probléma.Ha beírom a böngészőbe errort ír ki,majd ott valamire rákatt és akkor jön ki az a lap.De ennyi.Ott mit kellene csinálnom,hogy települjön a drupal?Egyébként ez jön be: http://localhost/xampp/
2012. aug. 23. 16:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Object not found!

?

valószínüleg rossz az elérési út. vedd úgy hogy a címben a localhost/ az a htdocs/ és úgy add meg azon belül az elérési utat.

2012. aug. 23. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!