Pénz nélkül hogyan tudnék létrehozatni egy portált, ha van egy nagyon jó ötletem? Légyszi aki ért hozzá olvassa el!
Közösségi portál lenne és ennek a honlapnak a csonkjai alapján készíttetném el sokkal színesebben, valósabb algoritmusokkal, rangokkal, nem annyira fórumszerűen. Saját kialakítható profillal, felhasználói felülettel.
Leírok pár példát:
1, a kérdezők max flaggolhatnak, és a moderátor dönt, de a válaszokat a válaszadó pontozza.
2, 1 válaszadó max 1 választ írhat, esetleg azt kiegészítheti utólag, hogy ne alakuljanak ki viták
3 rangok: nagyon fontosak a normális rangok, pl egy agyonoltott troll válasza szürkén és halványan jelenik meg, egy superior felhasználóé aki már sok hasznos kérdést, és sok hasznos választ tett fel csillagokkal, kitűzőkkel, mint a vaterán a tapasztalt felhasználók osztályozása.
4: saját kialakítható felhasználói profil. Megadható lenne, hogy ki milyen területen profi, pl a baba-mamás kezdő szülő profilja teljesen eltérő lenne az IT mániás hardcore gamerétől aki computerboltban dolgozik. A mama bejelölhetné, hogy ő a főzéshez és a gyerekneveléshez ért, vagy ez érdekli, így a válasza mellett megjelenne, hogy hozzáértő választ jelent meg.
A válaszadók mellé előre megrajzolt, kiválasztható avatarok (pl prohardver) így az avatar alapján is könnyebben beazonosítható a válaszadó személyisége, karaktere, így könnyebben értelmezhető a válasz.
A felhasználók mellett színes grafikonok, kimutatások jeleznék mit miben segítettek, mit értek el.
Bizonyos rangú tagok akár kérdés, vagy videofeltöltéssel is válaszolhatnának.
Bizonyos jellegű kérdésekre realtime chatszobákat is lehetne nyitni. Vagy amolyan meccseket, ahol a helyes válaszért magas pontszám jár.
Az emberek szeretnek játszani, de ez a honlap olyan mintha egy adatbázist ujjaznék a torkán keresztül.
Esetleg ráadásként a reklámok helyett be lehetne tenni olyat, hogy emelt díjas sms ellenében kiemelt kérdést kapnál, vagy pont ellenkezőleg, csak "superior" rangú felhasználók válaszait kapnád meg, akik extra pontokat kapnának ezek megválaszolásáért.
A designt is teljesen átlőném, szövegek helyett inkább ikonokat, logókat alkalmaznék, minden kategóriának külön színvilága lenne. A kedvenc kategóriáit a felhasználó személyre szabhatná, kiválaszthatná, így csak az onnan érkező esetleg bizonyos felhasználóktól, vagy bionyos rangú felhasználóktól érkező kérdéseket kapná meg.
A válasz mellett a kérdés hasznosságát is lehetne osztályozni, aki gyakran ír ki hülyeséget, vagy haszontalan kérdést, annak csökkenne a rangja.
Olyan tömeg lenne a honlapon szerintem heteken belül, hogy alig bírná el a szerver..... cserébe nagyon pontosan át kéne mindent gondolni, táblára rajzolni, megszerkeszteni az összefüggéseket, megírni az algoritmusokat, stb, hogy működjön és ne omoljon össze a rendszer.
Azon gondolkozom, hgoy ha esetleg lesz pénzem, megbízok egy portálkészítő csapatot és megcsináltatom velük. A reklámokat is dinamikusan osztanám be, kérdések archiválhatóak lennének, vagy akár összeköthetőek. Pl ha valaki kiírt egy kérdést, és hasonló téma érdekli hozzáírhat, ezzel újra kiemelheti.
És ugye a hirdetések. Pl főzéssel, fogyással stb kapcsolatos kategóriáknál már eleve fogyással kapcsolatos bannerek reklámok jelennének meg. Ez az egész oldal egy káosz, lehetne bele vinni egy kis rendezettséget. Én próbáltam beszélni a készítőkkel, de nem foglalkoztak velem.
Ha nem lett volna tiszta kb leírom:
A válaszadók és válaszok részleteinek pontosabb szétbontása, és jó csapatok, rangok, karakterek kialakítása lenne a célom, akik hitelesen játékszerűen válaszolhatnának a feltett kérdésekre, ezzel segítve a tanácstalan felhasználókat.
Eleve egy olyat is be lehetne vinni, hogy a legpörgött "megválaszolt, lezárt" kérdések, amikre a felhasználó úgy érzi megkapta a válaszát megjelölés után archívumba kerülnek, így csak a megválaszolatlan problémás kérdések maradnának aktívak.
Szóval rengeteg ötletem van, olyan kéne aki ezt kivitelezi. Nincs esetleg közöttetek egy kezdő csapat, vagy programozó, aki ingyen, cserébe a járulékos jövőbeli hasznokért, vagy tulajdonjogért együtt megcsinálná ezt velem? Mert szerintem óriási népszerűségre tenne szert az oldalunk.
Én családi vállalkozások keresztül csinálom a weboldalakat (számlával) többnyire egyedül. Így tudom mibe kerül egy oldal kivitelezése.
Gyakorló emberek is pénzért csinálnák, igaz nem annyiért mint 1 cég. A te tervedhez, inkább 1 rutinos csapat kellene, és még így se biztos, hogy jövedelmező lesz.
Jó ötleteid vannak, de a fizetős rendszert eléggé rosszul kalibrálod. Az emberek nem fizetnek olyasmiért ami alapszolgáltatás. Az extrákért el lehet kérni pénzt.
A gond az, hogy a gyakorikérdések oldal egy eléggé felfutott oldal, amivel versenyezni nehéz dolog.
Azzal is tisztában kell lenned, hogy egy ilyen oldal elkészítése, és fenntartása több emberes, egész embert kívánó elfoglaltság, ami azt jelenti, hogy komplett vállalkozást kell az ötleted/portálod köré tenni, mert csak így működik. Csak akkor vágj neki, ha van vagy 10M forintod az első fél évre. Magát a honlapot kivitelezni, és megfelelően felfuttatni elvinné a pénz felét, a többi a fenntartásra, és a fizetett alkalmazottak (moderátorok) fizetésére megy el. Az oldal csak akkor fog tudni bevételt termelni, ha megfelelő látogatottság és reklámszerződés lesz már nálad.
A gyakorikérdések ennél jobb helyzetben volt, mert nem volt konkurenciája a magyar piacon, neked már lesz.
De nem is lenne baj ha létrejönne egy konkurencia, mert a gyk legalább ösztönzést érezne ezen honlap jobbítására, mert valljuk be grafikailag és használhatóságban is lenne mit tuningolni a gyk-en.
Ha nincs ennyi pénzed, akkor ne is vágj bele, mert ez már egy komoly vállalkozás, és nem lehet félvállról venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!