Pénz nélkül hogyan tudnék létrehozatni egy portált, ha van egy nagyon jó ötletem? Légyszi aki ért hozzá olvassa el!
Közösségi portál lenne és ennek a honlapnak a csonkjai alapján készíttetném el sokkal színesebben, valósabb algoritmusokkal, rangokkal, nem annyira fórumszerűen. Saját kialakítható profillal, felhasználói felülettel.
Leírok pár példát:
1, a kérdezők max flaggolhatnak, és a moderátor dönt, de a válaszokat a válaszadó pontozza.
2, 1 válaszadó max 1 választ írhat, esetleg azt kiegészítheti utólag, hogy ne alakuljanak ki viták
3 rangok: nagyon fontosak a normális rangok, pl egy agyonoltott troll válasza szürkén és halványan jelenik meg, egy superior felhasználóé aki már sok hasznos kérdést, és sok hasznos választ tett fel csillagokkal, kitűzőkkel, mint a vaterán a tapasztalt felhasználók osztályozása.
4: saját kialakítható felhasználói profil. Megadható lenne, hogy ki milyen területen profi, pl a baba-mamás kezdő szülő profilja teljesen eltérő lenne az IT mániás hardcore gamerétől aki computerboltban dolgozik. A mama bejelölhetné, hogy ő a főzéshez és a gyerekneveléshez ért, vagy ez érdekli, így a válasza mellett megjelenne, hogy hozzáértő választ jelent meg.
A válaszadók mellé előre megrajzolt, kiválasztható avatarok (pl prohardver) így az avatar alapján is könnyebben beazonosítható a válaszadó személyisége, karaktere, így könnyebben értelmezhető a válasz.
A felhasználók mellett színes grafikonok, kimutatások jeleznék mit miben segítettek, mit értek el.
Bizonyos rangú tagok akár kérdés, vagy videofeltöltéssel is válaszolhatnának.
Bizonyos jellegű kérdésekre realtime chatszobákat is lehetne nyitni. Vagy amolyan meccseket, ahol a helyes válaszért magas pontszám jár.
Az emberek szeretnek játszani, de ez a honlap olyan mintha egy adatbázist ujjaznék a torkán keresztül.
Esetleg ráadásként a reklámok helyett be lehetne tenni olyat, hogy emelt díjas sms ellenében kiemelt kérdést kapnál, vagy pont ellenkezőleg, csak "superior" rangú felhasználók válaszait kapnád meg, akik extra pontokat kapnának ezek megválaszolásáért.
A designt is teljesen átlőném, szövegek helyett inkább ikonokat, logókat alkalmaznék, minden kategóriának külön színvilága lenne. A kedvenc kategóriáit a felhasználó személyre szabhatná, kiválaszthatná, így csak az onnan érkező esetleg bizonyos felhasználóktól, vagy bionyos rangú felhasználóktól érkező kérdéseket kapná meg.
A válasz mellett a kérdés hasznosságát is lehetne osztályozni, aki gyakran ír ki hülyeséget, vagy haszontalan kérdést, annak csökkenne a rangja.
Olyan tömeg lenne a honlapon szerintem heteken belül, hogy alig bírná el a szerver..... cserébe nagyon pontosan át kéne mindent gondolni, táblára rajzolni, megszerkeszteni az összefüggéseket, megírni az algoritmusokat, stb, hogy működjön és ne omoljon össze a rendszer.
Azon gondolkozom, hgoy ha esetleg lesz pénzem, megbízok egy portálkészítő csapatot és megcsináltatom velük. A reklámokat is dinamikusan osztanám be, kérdések archiválhatóak lennének, vagy akár összeköthetőek. Pl ha valaki kiírt egy kérdést, és hasonló téma érdekli hozzáírhat, ezzel újra kiemelheti.
És ugye a hirdetések. Pl főzéssel, fogyással stb kapcsolatos kategóriáknál már eleve fogyással kapcsolatos bannerek reklámok jelennének meg. Ez az egész oldal egy káosz, lehetne bele vinni egy kis rendezettséget. Én próbáltam beszélni a készítőkkel, de nem foglalkoztak velem.
Ha nem lett volna tiszta kb leírom:
A válaszadók és válaszok részleteinek pontosabb szétbontása, és jó csapatok, rangok, karakterek kialakítása lenne a célom, akik hitelesen játékszerűen válaszolhatnának a feltett kérdésekre, ezzel segítve a tanácstalan felhasználókat.
Eleve egy olyat is be lehetne vinni, hogy a legpörgött "megválaszolt, lezárt" kérdések, amikre a felhasználó úgy érzi megkapta a válaszát megjelölés után archívumba kerülnek, így csak a megválaszolatlan problémás kérdések maradnának aktívak.
Szóval rengeteg ötletem van, olyan kéne aki ezt kivitelezi. Nincs esetleg közöttetek egy kezdő csapat, vagy programozó, aki ingyen, cserébe a járulékos jövőbeli hasznokért, vagy tulajdonjogért együtt megcsinálná ezt velem? Mert szerintem óriási népszerűségre tenne szert az oldalunk.
Anonimítás: ez megoldható úgy, hogy pl 5 kérdésből 1 kérdésed anonim lehet, vagy 5 válaszból 1, vagy az anonim kérdésekhez magas pontszámot kéne elérni: az egész lényege az, hogy semmi sincs ingyen így a kérdéskiírás sem lesz.... ahhoz, hogy feltehesd életed legfontosabb kérdéseit, és ahhoz, hogy elkerülje az oldal az összeomlást, bizony tenni kell, el kell érni valamit hasznos válaszokat kell adni amikért felpontoznak mások. magasabb rang, több jobb kérdés.
JÁTÉK.
, egy külföldi hasonló jellegű oldalnál meg az egész kérdéskiírást úgy oldják meg, hogy pár kérdést meg kell válaszolnod ahhoz, hogy kérdést írhass ki, és ha kedves számodra a rangod, nem fogod elkapkodni.
Van olyan is ott, hogy "legjobb válasz kiválasztása"
Meg ugye a kérdés ott eleve lezárul x idő után.
Mutatok egy szintén kezdetleges, de már az ötletemhez hajazó oldalt, ráadásul erről koppintották ezt az oldalt is:
szóval erről beszélek :)
Ja és nem tudom mivel lehet megoldani, hogy egy megnyitott kérdésnél azonnal látszódjanak a bejövő válaszok.
Másik: mindenféleképpen kell egy napi kérdés limit, akkor is ha vannak pl pontok. Nos ezt a limitet szintén egy emelt díjas sms fejében át lehetne lépni. Regisztrálni meg csak sms-es visszaigazolással lehetne (megoldható?) így nagyjából megelőzhető a hamis fiókok létrejötte.
Ja igen még valami, kategorizálás:
-szavazós kérdések (szavazások)
-igen nem kérdések (igen nem szavazások akár rangra bontva is, vagy külön kommentekkel)
-kérdések ahol egy bizonyos információt akarnak elérni (keresnek valamit, egy oldalt egy filmet)
-kérdések ahol tanácsot kérnek, vagy bővebb információt.
Ezek is külön bonthatóak, és megkönnyítik a válaszadást, értelmezést is.
Nagyrészt jól hangzik, bár hogy mindenki csak egy választ írhat egy kérdés alá, azzal nem értek egyet. Normális emberek tudnak konstruktívan vitatkozni, az ilyenekből meg kaphat segítséget a kérdező is, az olvasók is. Trollokkal viszont ott is tele lesz minden, nem fogja érdekelni őket a lepontozás. Az emelt díjas SMS rendszer kétlem, hogy működne. Az anonimitás dolgot se nagyon értem. Ha ki van írva, hogy "xjmgdpa válasza:" akkor az szerinted megakadályozza a trollkodásban? Beírhatnám azt is, hogy Kiss Józsi vagyok, pedig nem is. A felhasználónév megjelenítésétől még ugyanúgy anonim marad.
Tehát szerintem nem kell még egy ilyen oldal. De ha belevágsz, akkor tanulj PHP-t, HTML-t, CSS-t, JavaScriptet Ajaxszal és MySQL-t. Ezekkel meg tudod csinálni az oldalt. Ha megcsináltatni akarod, az viszont sokba fog kerülni.
Ó, igen. Az SMS alapú visszajelzés működik, de pl. én soha az életben meg nem adnám a telefonszámomat semmilyen oldalon. Nem hiányzik, hogy onnan is spammeljenek. A szöveg alapú design-t én jobban szeretem. Nem akarok ikonokat nézegetni. Tudok olvasni, köszönöm szépen, ált. isk. első osztálytól tanítják. Szerintem könnyebb is szöveges alapon használni.
Ingyen senki nem fogja megcsinálni, tulajdonrészért sem hinném. A profit ebből annyira kétséges, hogy azt senki nem vállalja be. Ha meg valami nagyon kezdő ember mégis, az valószínűleg nem lesz túl jó oldal. Ez egy nagy projekt (igen, van nagyobb is, tudom), ehhez már kell a szakértelem meg a rutin. Az pedig pénzbe kerül. Sok pénzbe.
"az egész lényege az, hogy semmi sincs ingyen így a kérdéskiírás sem lesz...."
ingyen ne akarj akkor te se semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!