Honlapkészítés, ha a főoldal meg van, a tartalom hogyan változik?
Megcsináltam az első oldalam : [link]
Ez tök szép és klassz, de
Középen a tartalom változó, ha a fenti vagy a baloldali menüpontra kattintunk... szóval az alap a főoldal meg van, és most hogyan tovább?
Tud valaki segíteni?
Ide már a statikus HTML édeskevés (megpróbálhatod úgy is, de iszonyatosakat fogsz szívni vele).
Barátod a PHP. Igaz, meg kell tanulni...
Vagy ugyanezt az oldalt megcsinálod még egyszer, lemented más néven, csak a tartalmat változtatod, és a menüpontod linkje erre az oldalra fog mutatni - ez egy régi, nehézkes megoldás, ha változtatsz az egyik oldal kinézetén, akkor a többin is el kell vele vacakolni.
Vagy fogsz egy egyszerű CMS-t (joomla, drupal, wordpress stb.), egy kicsit belemélyedsz a használatába, rádobsz egy sablont, amit úgy alakítasz, ahogy neked tetszik, a különböző tartalmakat meg megjeleníted cikkekben.
Gyorsabb, szebb és egyszerűbben kezelhető lesz. Kezdetnek ez szerintem így megteszi.
igen erre már én is gondoltam, de az baromira sok munka.
Értem én hogy php
de tudna valaki segíteni?
a főoldalról már tudom hogy kell hivatkozni ezekre, de hogyan csinálom meg azt amire vonatkozik?
jó azért egy ilyen egyszerű oldalhoz nem hiszem h megkéne tanulnia a php nyelvet.
Az egyszerűség kedvéért csináld meg iframeben. (már hallom a fikázásokat)
van egy index.html-ed ugyebár.
A középső részben hozz létre egy bizonyos nagyságú iframet és hívd meg benne az alap oldalad (pl fooldal.html)
A hivatkozások targetének meg add meg az iframe tagot.
és hozz létre külön html fájlokat a kis oldalaknak. A méretekre ügyelj, hogy elférjenek az frameben.
Neked ez pont megfelelő lesz sztem :) jó munkát.
Amit nem értessz googlezz rá.
<IFRAME src="fooldal.html" name="fooldal" width="100%" height="100%" align="center" frameborder="0" allowtransparency="true">Ha ezt a részt látod csak a valós tartalmat nem - frissítsd a böngészőprogramodat mert már régi.</IFRAME>
van már egy ilyen kódom
de az a kérdésem, hogy a menüpontokhoz hogy tudom hozzá rendelni?
Igen...
ezt ott épp egy válaszra értettem.
php val próbálkozom, de egyszerűen nem megy
Így írd meg:
<?php
$oldal = $_GET['oldal'];
if(!$oldal == "") {
include ("oldalak/fooldal.php");
} else {
include ("oldalak/".$oldal.".php");
}
?>
Elvileg mennie kell. De nem értem, hogy miért nem csinálod meg saját magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!