Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Css-ben már elavult a hover?...

Css-ben már elavult a hover? Helyette már javascript-ben onMouse eseménnyel oldják meg?

Figyelt kérdés

2012. júl. 25. 13:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezt hol álmodtad, hogy elavult?
2012. júl. 25. 13:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Többen írták itt, hogy már elavult,bár nekem teljesen megfelel.
2012. júl. 25. 13:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Pont hogy régen (CSS előtt) JavaScript-tel oldották ezt meg, manapság a CSS a bevett szokás.
2012. júl. 25. 13:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Értem :))

Nagyából tudom a html-css-t.

Mit tanuljak??

Javascript? Jquery??

2012. júl. 25. 13:21
 5/7 anonim ***** válasza:
JavaScriptet először, utána jöhet jQuery.
2012. júl. 25. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
A hover a lehető legjobb megoldás az összes közül. A jquery-t szerintem annyira érdemes megtanulni, hogy értsed mi folyik a háttérben(nagyon sok kész, ingyenes kód van az interneten). A javascriptet pedig nem árt tudni.
2012. júl. 25. 15:14
 7/7 Drone007 ***** válasza:

Ha csak nagyjából ismered a html-t és css-t, akkor kicsit még fejleszd magad ezekben a technikákban is. Minden webes trükknek ezek az alapjai. A javascript, a php mind ezeknek a manipulálására épül.

A jQuery hasznos eszköz, de az is csak egy javascript library, mint pl a prototype is.

A css hover esemény egy egyszerű, és hasznos találmány, nem hiszem, hogy valaha is el fog avulni. Ugyanakkor vannak olyan esetek, amikor a javascript segítségéet kell igénybe venni. Pl. a régebbi ie böngészők (7.0 és előtte) a hover esemény csak és kizárólag a link tag-ra vették azt figyelembe (<a>). Speciális javascript műveleteket is indíthatsz bizonyos események (pl onmouseover) aktiválódáskor. A lényeg, hogy mindig a megfelelő eszközt válasszuk, és ne vigyük túlzásba a javascriptet.

2012. júl. 26. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!