Webdesignereknek van jövőjük? Ebből meglehet élni? Szeretnék ilyen téren továbbtanulni, részletek a bejegyzésben
BKF-n indul ilyen szak, erre szeretnék majd jövőre bejutni. [link]
Elvégeztem egy 2 éves okj webmester képzést, megtetszett, és eldöntöttem ilyen téren szeretnék továbbtanulni. De az informatikai kar túl nehéz a számomra. Így arról, hogy egyszer programozó legyek letettem, a matematikát nem bírnám. Nem teljesíthetetlen, de az én képességeimet meghaladja.
Ezért arra a döntésre jutottam, ha ilyen téren szeretnék maradni, egyetlen járható út ha webdesigner leszek, persze tudom ez se olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre gondolná az ember :)
Kérdés, hogy webdesignerként milyen jövő várhat rám. Hallottam designerekről, akik honlapok külsejét tervezik meg, és a komolyabb oldalak összerakását "programozókra" bízzák. Akik jártasak a php, JavaScript, jQuery és a többi fontos ismeret világában.
Én csak "felületesen" önszorgalomból tanulnék bele ezekbe, főiskolás éveim alatt, (hiszen ezt nekem ott nem tanítanák) különböző könyvekből.
Az én szakterületem leginkább csak a honlap design részére terjedne ki, ezzel ellehet helyezkedni szerintetek?
Illetve mennyire telített a szakma, jól lehet ezzel is keresni? Végső soron grafikusként még másra is képes lehetek, pl cégeknek vagy magánszemélyeknek névjegykártyát tervezni, stb. Tehát mondhatjuk, hogy ezzel a diplomával több helyen is megtudnám állni a helyemet nemde?
Ez akkor ér valamit, ha önszorgalomból a végsőkig fejleszted magad. Én ezen a szakon (de másik egyetemen) diplomáztam tavaly. Pár hónapra rá (szeptember) már egy cég webes részlegénél dolgoztam ilyen munkakörben. Szerencse is kellett ehhez mondjuk.
Ha igazán jó vagy és jó helyre bekerülsz, nagyon is meg tudsz belőle élni. Főleg grafikusként és kreatív tervezőként, ha nem csak weboldalakat, de arculatokat, kiadványokat is tudsz, és mindezt nagy hozzáértéssel, kreatív gondolkodással és kellő vizuális érzékenységgel.
Nagyon fasza terület ez. Bele lehet szürkülni, de ha elcsíped a tutit, akkor nagyon színes, mozgalmas világ, és nem fogsz öltönyben, aktatáskával berohadni az egyhangú, színtelen irodába.
Javaslom neked, csináld, de nagyon keményen. Rajzolj, fess, vázlatolj, fejleszd a kreativitásod, és emellett a szakmai tudásodat is. Mert ha nem vagy kreatív, csak a tárgyi tudás van meg, akkor max. "rabszolga" melóra leszel jó. Az se jó, ha szárnyal a képzeleted, de nem tudod megvalósítani. Még órákig tudnék róla írni, de azt hiszem, a lényeget levágni. Szóval... meg lehet belőle élni. Kimondottan jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!