Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Nem vagyok tisztában ezzel a...

Nem vagyok tisztában ezzel a másolásvédetséggel, jogvédelemmel, valaki elmondaná? Többi lent

Figyelt kérdés

Sziasztok

Nem elég ha a meta-tegben feltüntetem??

Mert sok oldal alján is ott van hogy "jogvédett, minden körülmények között 2010"!!

Szóval ha én is így csinálom,meta teg ben feltüntetem akkor elvileg az írásokat lelopni büncselekmény??

Mit lehet ilyenkor kezdeni??

Hogyan lehet megoldani hogy az oldal forráskódjára ne lehessen jobb klikket nyomni??

2012. júl. 6. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Linket tehetsz minden oldalhoz, de bemásolni csak akkor észszerü, ha hivatalos úton (email, levél) erre engedélyt kértél és kaptál.
2012. júl. 6. 10:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Értem.

Szóval ha feltüntetem alul,meta teg ben hogy csak akkor másolhatsz információt ha levélben megkértél, és ne írt oda mellé a saját neved mintha Te írtad volna!

Akkor így hivatalosan csak akkor másolhatna róla infót ha megkért levélben???

2012. júl. 6. 11:05
 3/6 anonim ***** válasza:

A szerzői jog szerint minden jog a készítőé,ha másképpen nem nyilatkozik róla. Egy fotót akkor se rakhatsz fel az oldaladra,ha a kép mellett nem volt ott,hogy copyright.

Egy oldal kicsit nehezebb dió,mert mi minősül önálló egyedi tartalomnak benne.A kiírás elveheti pár ember kedvét,de szerintem aki olyan,az leszedi és átír benne pár sort és kész.

Jobb gomb védelmét így tudod megoldani:

<body oncontextmenu="return false;">

2012. júl. 6. 11:59
 4/6 Pityeeesz ***** válasza:
Attól mert nem tud jobb klikket nyomni egy ctrl+c megoldja a dolgot. Úgy tudsz védekezni a lopás ellen hogy megkeresed az oldal tulaját, megkéred hogy szedje le a tőled lopott dolgokat, ha nem teszi, akkor az oldal üzemeltetőjéhez fordulj, akkor ők lekapcsolják az oldalt. Ha az illető ezután sem hagy fel a lopással, akkor fogadj ügyvédet.
2012. júl. 6. 13:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha TE felraksz BÁRMIT a netre, legyen szöveg, kép, zene vagy akármi más, azt SENKI nem használhatja fel az engedélyed nélkül. (Saját használatra, azaz a saját gépére lehozhatja, de nem adhatja tovább.)

Ha az engedélyed nélkül bárhol, bármikor közzéteszi az egészet vagy részeit, akkor megsértette a szerzöi jogot és birósági úton kártéritést igényelhetsz.

Nyugaton vannak olyan internet-oldalak, akik szerzöi ebböl élnek: külöbféle (saját készitésü) képeket tesznek fel az oldalukra (pl. növényekröl, receptekröl, városokról), és közben szabadidejükben a googel-ban keresik, hogy nem tette-e fel valaki a saját oldalára a képet. Ha találnak ilyet, akkor azt feljelentik és egy-egy kép szerzöi jogának megsértéséért több tiziezer Eurokat zsebelnek be. Ha havonta csak 3-4 képet csipnek el, már könnyedén megélnek belöle.

2012. júl. 6. 14:22
 6/6 A kérdező kommentje:

Értem.

Nagyon köszönöm.

Igazándiból engem a legjobban az érdekelt hogy a szöveggel amit Én leírtam azzal mi a helyzet.

Mert nem tudom Ti hogy vagytok vele de nekem nem esne jól ha, valaki lelopná azt az írást amit én napokig írtam, formáztam, és aztán nemhogy feltüntetné hogy XY oldalról "loptam" helyette odaírja a saját nevét.

2012. júl. 6. 23:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!