Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Fix szélességhez arányos...

Fix szélességhez arányos magasság beállitása css-el?

Figyelt kérdés
Van egy listám, amit kiiratok adatbázisból és ehhez különböző méretű képeket töltök fel amiket megjelenit, de ezeket a képeket szeretném úgy lekicsinyiteni, hogy a szélessége az összesnek 150px legyen, és ehhez arányosan csökkentse a magasságát is. Mert van egy kép aminek a magassága 400 a szélessége 300, és van egy képem aminek a magassága 200px a szélessége 500px akkor mindkettő értélmes és ne torz kép legyen.

2012. jún. 18. 00:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy css meg lehet-e oldani, de ismerve azt, hogy a böngészők nem egyformán jelenítik meg a kódokat én inkább egy képszerkesztőben oldanám meg az átméretezést.

Egyszerre több képet is át tudsz méretezni, és elég beírnod a szélesség értékét, a magasságét üresen hagyni mert ezt a program automatikusan arányosan változtatja, ha bejelölöd pl. XnView programban az "Arány megtartása" opciót.

2012. jún. 18. 00:53
 2/7 anonim ***** válasza:
height: auto;
2012. jún. 18. 01:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Vagy phpvel előfeldolgozni.

Vagy .htaccess-el átirányítani egy php scriptre, ami átméretezi a képet dinamikusan.

2012. jún. 18. 01:17
 4/7 A kérdező kommentje:
tehát beállitom a width: 150px;height: auto;-ra?
2012. jún. 18. 02:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Nos beállitottam és hibátlanul működik, pontosan úgy, ahogyan elterveztem, köszönöm!
2012. jún. 18. 03:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha a képek gyors betöltődési fontos, akkor CSS helyett PHP-vel kellene a képméretezést megoldani.

[link]

2012. jún. 18. 09:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Nyilván fontos, hogy gyorsan be is töltse a képeket!Megnézem,köszönöm!
2012. jún. 18. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!