Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mit gondoltok, ezzel a szakmáv...

Mit gondoltok, ezzel a szakmával mennyire lehet biztos megélhetése az embernek, nehéz elhelyezkedni, hol érdemes tovább tanulni?

Figyelt kérdés

Én már túl vagyok az érettségin, amit kissé elbénáztam. Sőt nem is kicsit... Aztán fogalmam se volt hogy mit kezdjek magammal, szerintem sok hasonló korú srácnak ismerős ez a helyzet. Így tehát belekezdtem egy webmester okj képzésbe

Hát okj... Na valljuk be, azért az oktatás színvonala erősen megkérdőjelezhető. De tetszett ez a 2 év itt, tetszik ez a világ, szívesen elmélyednék benne sokkal jobban, és jövőre megcéloznák egy főiskolát.

Van értelme, van itt olyan aki ilyen téren dolgozik?

És hol érdemes tovább tanulni? Mondhattok többet is, hogy tudjak válogatni :)

2012. máj. 30. 22:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát akiket én ismerek, kb. mind egy számtech boltban kezdte főállásban, emellett vállalt weblapokat, adatbázisokat, stb. és kiforrta magát, egyszer azt vette észre, nézd már, a kiegészítéssel többet keresek, mint a főállással.

Nagyon rögös út, de ha valaki szereti csinálni, akkor azt mondhatod, mint Gandalf Frodónak: Jó nektek megyelakóknak, hogy a munkátok a hobbitok.

2012. máj. 31. 10:00
 12/15 anonim ***** válasza:
43%

Hidd el az OKJ-n is megtanítják az alapot,onnantól kezdve pedig az egyén szorgalmán múlik hogy hogyan képzi magát tovább

Természetesen egy egyetem komolyabb tudást ad mint egy OKJ képzés de minek bajlódni vele ha nem tudsz elhelyezkedni sehol mert "túlképzett" vagy?Rengeteg diplomás lófrál munka nélkül magyarországon mert nem tudnak elhelyezkedni,ezért mondom inkább jobb ha elvégez valaki 2 év alatt egy OKJ-t,ott megtanulja az alapokat utánna meg képzi magát.Egyetemen meg szenved 3-5 évet(mert ott nagyon durván kell tanulni) a semmiért...hacsak nincs szerencséje vagy ismerettségi köre aki be tudja protezsálni valahova...mert manapság ez megy,inkább a tudatlant veszik fel csak mert ő az egyik ismerősnek az ismerőse minthogy egy szakképzett ember vennének fel

2012. máj. 31. 11:35
 13/15 anonim ***** válasza:
Ez mondjuk egy másik komoly baj, valóban a számítástechnika elég zárt rendszer lett. Programozók, rendszergazdák váltják egymást cégek között, referencia nélkül tényleg csak ismeretséggel lehet jó helyekre kerülni.
2012. máj. 31. 11:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát, ha valaki egy jobb nevű egyetemen végez és tényleg dolgozik vele, érdekli, akkor kizártnak tartom, hogy ne kapna munkát...

Annó a szakmai gyakom miatt kellett céget keresnem. Írtam levelet 3 céghez, mind a 3 szívesen látott volna. Még választási lehetőség is volt, sőt azt is mondták, hogy ha tetszik, jó lenne ha oda mennék dolgozni a diploma után.

Persze az ELTE-nek jó neve van és innen szinte mindenki talál is munkát maximum 1 éven belül.

2012. máj. 31. 12:58
 15/15 anonim ***** válasza:

"Programozók, rendszergazdák váltják egymást cégek között, referencia nélkül tényleg csak ismeretséggel lehet jó helyekre kerülni."

a legkomolyabb baj, hogy ez csak annyira van igy, mint bárhol máshol

2012. máj. 31. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!