Hogyan kell megnyittani a bongeszoben a html-t, hogy lassam az eredményt is?
Szoval most probalok megtanulni html weblapszerkesztest és konkrétan az lenne az elakadásom oka, hogy:
létrehozom az xy.html szoveges allomanyt, megnyitom notepad-ben, beleirkalom amit szeretnek, de ez utan amikor meg szeretnem nezni az eredmenyt nem tudom hogyan kell megnyittani bongeszobe....a suliba eleg csak rakattintani de itthon ha rakattintok a notepad ot veszi elo es ha megnyittom bongeszobe akkor a bongeszobe jelenitti meg ezeket
<html>
vbwayehbwyavweve
</html>
nah szoval amiket irtam
arra gondolok h valamit be kene allittani csak nem tudom, hogy mit es hol....ha tudja valaki legyszi reszletesen?
VALASZOKAT ELORE IS KOSZONOM!!!
A Windows alapból úgy van beállítva, hogy az általa ismert kiterjesztéseket elrejti. Ez ugye akkor jó, mikor az egységsugarú titkárnő a Word-ben elmenti a dokumentumot szerzodes.pdf néven, mert a Word ilyenkor automatikusan hozzádobja a .doc kiterjesztést, mert valójában ugye Word formátumban mentette le. Ilyenkor a dokumentum fájlneve szerzodes.pdf.doc lesz, de csak szerzodes.pdf látszik az intézőbe. (Ez egy igencsak kérdéses feature a Windowstól, de a lényeg, hogy így van.)
Tehát ha létrehozol egy szöveges dokumentumot és azt mented el valami.html néven akkor a valódi fájlnév valami.html.txt lesz.
1. megoldás: Mentésnél tedd idézőjelek közé a fájl nevét: "valami.html"
2. megoldás: Használj valami olyan fájlkezelőt, ami nem rejti el az ismert kiterjesztéseket, illetve kapcsold ki ezt a funkciót. (Ez az intézőben is kikapcsolható.)
3. megoldás: Használj olyan szövegszerkesztőt, ami kimondottan forráskód szerkesztésre van kihegyezve. Ez egyébként nagyban meg is fogja könnyíteni a szerkesztést. Pl.: Notepad++
Magyar link: [link]
Eredeti link: [link]
ömm ki van zárva h lenne ott .txt, mert amikor letehozok 1 darabot ebbol: text document akkor ő ezt így jeleníti meg:
TextDocument.txt és én ezt teljesen törol és irom a helyébe pl index.htm
Azért próbáljuk meg:
- Nyisd meg a Sajátgépet.
- Nyomd meg az Alt billentyűt. (Ez előhozza a menüt, ha az nem jelenne meg. Pl. Windows 7 alatt.)
- A felső menüsorban válaszd ki az Eszközök / Mappa beállításai menüpontot.
- Válaszd ki a „Nézet” fület.
- Keresd meg és kapcsold ki a következő opciót: „Ismert fájltípusok kiterjesztésének elrejtése”
Ugye írtad, hogy megpróbáltad böngészőben megjeleníteni a dokumentumot. Ha ez valóban így van, annak meg kell jeleníteni a html tartalmat, ha a fájl kiterjesztése valóban „html” és a dokumentum értelmezhető html-ként. Ha nem, akkor esetleg próbáld meg másik böngészőben is.
(A Notepad++ -t azért ajánlom figyelmedbe. A színkiemelés miatt sokkal kényelmesebb a szerkesztés. Lásd: [link] )
1. Sima windows notepad-et felejtsd el, csak kínszenvedés. Tölts le és használj Notepad++ progit. Az legalább színezi a kódot.
2. Felejtsd el a windows intézőt és használj valami épkézláb filekezelőt (Total Commaner, Double Commander), vagy legalább kapcsold be a kiterjesztések mutatását, mert hiába látod te xy.html-nek a filet, ha az valójában egy .txt csak a köcsög windows elrejti a kiterjesztést.
Btw, én a golyóinál fogva akasztanám fel a dzsungel közepén azt a félkegyelmű idiótát, aki anno kitalálta, hogy a windows rejtse el a kiterjesztéseket. Számtalan férget teremtett és milliónyi rendszergazdának okozott idegtépő órákat ezzel...
ha a böngésző forráskódot hozott be akkor .txt volt a vége
nincs vita, rossz volt a mentés
tökmindegy, hogy csináltad, nem lett jó
html legyen a vége, társítás, és kész is vagy
(a dobjuk el a windowst mert elrejti a kiterjesztést elég hülye dolog, tengernyi hibája van amiért el lehetne dobni, de nem ez az, kedves fanboy)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!