Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Jelenthet valamilyen előnyt/há...

Jelenthet valamilyen előnyt/hátrányt, ha egy weboldal egyetlen -több képernyő magasságot lefedő- oldalból áll, vagy több oldalból (fő és aloldalakból)? Betöltődés, SEO, használhatóság, ergonómia, egyéb szempontok tekintetében?

Figyelt kérdés

2012. máj. 7. 09:41
 1/3 CactusClone ***** válasza:

Magamból indulok ki: ha megnyitok egy oldalt, és egyetlen lapból áll, görgetnem kell km-eket lefelé, hogy el tudjam olvasnia tartalmat, már ki is léptem.

Ráadásul mindent be kell töltenie egyszerre, ami meg lassú is lehet.

Ha statikus html oldalakat készítesz, és azt hívogatod meg hivatkozásokkal, akkor meg minden oldalt le kell gyártanod, és macerás módosítani, ráadásul elavult megoldás (szerintem).

Ha php-vel foglalkozol és dinamikus weboldalt csinálsz pl. tartalomkezelővel (joomla! WordPress, Drupal stb.), akkor mindig felépül a megnyitott oldal - tartalomtól is függő sebességgel, és egyszerűbb fejleszteni, szerkeszteni, hiszen csak egyszer kell a sablont elkészíteni, ebben fogod felépíteni a többi lapodat.

Ez szerintem gyorsabb.

SEO szempontjából nem tudom, hogy van-e jelentősége ennek, szerintem nincs. Az a jól kiválasztott és felépített releváns szavak és tartalmak kidolgozása.

De ergonómia és használhatóság szempontjából tuti jobb, ha nem egyetlen nagy, ömlesztett katyvasz az egész.

2012. máj. 7. 11:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen előzővel hasonló véleményen vagyok. Gondolj bele,ha listázol egymás utáni cikkeket,a sok kép csak lassítja az oldalt és megnehezíti az áttekinthetőséget. Lehet a SEO-nak jobb,hogy egy helyen van valami,de fontosabb a rövid link és a meta tagok összhangja a tartalommal.
2012. máj. 7. 14:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha a tartalom megengedi célszerű lehet egy lapra tenni mindent. Az emberek nem szeretik a túlbonyolított honlapokat, mert nehezen igazodnak ki rajtuk, és sókkal jobban szeretik a scroll gombot használni, mint klikkelgetni.

Pl egy online portfóliót célszerű egy lappal megoldani, főleg, ha munkát is szeretnél vele találni, mivel így nagyobb az esély arra, hogy végig is nézik/olvassák azt.

2012. máj. 11. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!