Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi a különbség a json és a...

Mi a különbség a json és a json2 között?

Figyelt kérdés
Néhány oldal forrásában láttam, hogy jqueryt használó oldalba külön plugin-ként be van linkelve egy json plugin. [link] Ha jól tudom a jquery alapból tud jsont parse-olni. Meg tudná mondani valaki mi a különség, vagy hogy miért van erre a pluginra szükség?

2012. ápr. 27. 13:12
 1/2 anonim válasza:

Szia. A jQuery, ahogy mondod, csak parsolni tud, vagyis a json parameter az $.ajax-ban szimplán annyit tesz, hogy a response-t névtér nélkül egy eval(string)-nek átadja.

A szerver felé átadott objektumot (data parameter) post változónként küldi a kiszolgálónak. Jquery 1.4 felett ez az objektum akár lehet többdimenziós is, ASP-szerűen parsolja amit a php is megesz. Több dimenziós, mély objektumok php oldalon való helyrerakása azonban sokkal körülményesebb, mintha rendes json adattal lenne dolgunk. Ezért szokták használni a JSON.stringify-t, amit viszont csak a modern böngészők, (pl. ie6, ie7 nem) támogatnak natív módon. Erre van a fent linkelt sim, illetve van még ezenkívül egy tucat.

Példa js:

var req = JSON.stringify ({

sanyi: 1,

lopici: {gaspar: {pumpa: 1, lapsajt: [1, 'olcsó']}},

lacika: [1,2,3,4, {indeep: true}]

});

$.ajax({

url: ('json.php'),

type: "POST",

context: this,

dataType: "json",

data: { q: req },

success: function(data) {

// parsed data

}

});

Php oldalon:

$q = json_decode(stripslashes($_POST['q']), TRUE);

// a true parameter szükséges multidim. objektumnál.

Én a Crockford-féle implementáció helyett egy egyszerűbbet, sokkal kisebb méretűt szoktam használni: [link]

üdv,

Ethno

2012. máj. 1. 03:12
 2/2 anonim válasza:
Ja, kérdésedre a válasz nem egyértelmű, nincs json 2.0, az a pluginnak a verziója, ami tényleg megtévesztő a linkelt oldalon.
2012. máj. 1. 03:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!