Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Honnan tudom, hogy ténylegesen...

Honnan tudom, hogy ténylegesen megvásároltam egy honlapot? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Itt gondolok arra, hogy mi a garancia arra, hogy ha kifizetem a honlapot (ami nekünk NAGYON sok pénz) az még évekig működni fog? A szerződés mennyiben támasztja alá, hogy a jogos tulajdonosa én vagyok? Jogilag alátámasztható-e hogy én megvettem, mert kézzel fogható dolgot nem kapok és a honlapkészítő minden adathoz hozzáfér és bármikor meg is változtathatja azt. Hogy tudom ezek ellen megvédeni magam?

Kérem a beszólogatásoktól kíméljetek meg, gőzöm sincs hogy hogyan működik ez jogilag és csak információt gyűjtök! köszönöm!

2012. ápr. 20. 16:06
 1/7 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni, hogy Perpillanat béreljük a honlapot tehát a működtetőnek érdeke, hogy minden jól működjön hogy továbbra is fizessük, de mi van akkor ha megvesszük? Utána már nem kap belőle havonta pénzt tehát "nincs érdekében" fent tartani a minőséget. Mivel nem ismerem nem tudom mennyire becsületes és mennyire szavatartó muszáj felkészülnöm!
2012. ápr. 20. 16:39
 2/7 anonim válasza:
Egy már kész weboldalt vásároltál meg, vagy tárhelyet béreltél/vettél?
2012. ápr. 20. 16:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Egy működő kész weboldalról van szó amit most bérelünk, de még nem vásároltuk meg.
2012. ápr. 20. 16:53
 4/7 anonim válasza:

Ha te a honlapot megvásárolod, arról írásbeli szerződést kell kötni, hogy a te tulajdonod, függetlenül attól, ki a készítő.

Attól, hogy megvásároltad a honlapot, webtárhelyre még szükség van hozzá (hiszen ez nélkül nem működik), persze ha a honlap a tiéd, bármelyik tárhelyszolgáltató céghez átviheted, ebbe nem szólhatnak bele.

Szerintem a rendszeres havidíj nem a honlap bérleti díja, hanem a webtárhelyé. Persze lehet, hogy te olcsóbban kapsz máshol ugyanolyan jó szolgáltatást, akkor érdemes váltani. Az sem kizárt, hogy a havidíjba az is benne van, hogy a szolgáltató a kérésedre bármikor frissíti az oldalt. Ha ez pl. egy céges honlap, vagy webáruház, akkor biztonság sem utolsó dolog. Több pénzért nagyobb biztonságot adnak, mivel nem érdeke a cégnek, hogy otthagyd őket.

Ha viszont a tárhelyért fizetsz, akkor nem valószínű, hogy lehet olyan szerződést kötni, hogy te egyszer fizetsz neki, majd soha többé nem. Ha mégis van ilyen, nem árt fenntartásokkal kezelni, mivel ha te előre kifizeted a pénzt, könnyen lehet, hogy a szolgáltatót nem fogja érdekelni, hogy az jó-e neked, mivel így sem, úgysem számíthatnak több pénzre tőled.

Én egyszer béreltem olyan tárhelyet, ami egyszeri díjért örökös hozzáférést ígért. Az örökkévalóság viszont nagyon hamar véget ért, még három hónapig sem tartott. Túl szépen hangzott az ajánlat ahhoz, hogy igaz legyen, ezért nem is volt az. Ráadásul minden adatom veszett, ami ezen a tárhelyen volt, amikor megszűnt.

2012. ápr. 20. 17:06
 5/7 anonim válasza:

Bár jogász nem vagyok, a szerződés - szerintem - alátámasztja, hogy te vagy a weboldal tulajdonosa, hiszen azért lett megkötve. Amennyiben a személy aki a továbbiakban kezeli a honlapot olyat csinál amit nem szabad, tehát megváltoztatja a fontos adatokat, azaz valami kárt okoz neked, a szerződés megszegése miatt hatósági eljárást lehet ellene kezdeményezni értelem szerűen. Gondolom a szerződést ügyvéd írta, tehát olyan hiba nem szerepelhet benne, hogy nincs korlátozás a jogosultságában. Tehát a munkára a szerződés, és az annak megszegéséért járó büntetés "motiválja" a működtetőt.

Remélem jól értelmeztem a kérdésedet.

Ha bizonytalan vagy mindenképpen kérdezd meg az ügyvéded.

2012. ápr. 20. 17:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Honlapot lehet szolgáltatásként is nyújtani, és lehet termékként is értékesíteni.

Én mindkét esetet alkalmazom.

PL van olyan honlapom, aminek számomra megszűnt a létjogosultsága, mivel az azon keresztül hirdetett szolgáltatással már nem foglalkozom, de másnak átadtam a honlap használati jogát. A honlapomat igénybe vevő fél szinte ugyanolyan szolgáltatást hirdet rajta, mint én régebben, ráadásul így rendelkezik egy keresőoptimalizált, profitot teremtő honlappal. Ebből nekem mondhatni folyamatos bevételem van, és a honlap, tárhely, domain tulajdonosa továbbra is én vagyok. Ráadásul ezért az összegért a honlap karbantartását, fejlesztését is elvégzem az ügyfélnek. Ilyen esetben is szükség van egyébként szerződésre.

2012. ápr. 20. 17:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, megnyugtatóak voltak. Nincs mit tennünk muszáj megvennünk mert a havi díja NAGYON magas onnantól meg az emberi tényezővel nem lehet mit kezdeni, ha kimegy külföldre és szarik ránk akkor így jártunk.

Köszönöm a válaszokat! :)

2012. máj. 2. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!