Hogy lehet így levédeni a képeimet a weboldalamon HTML-be mint itt a gyakorikérdések oldalán?
Erre gondolok mint a gyakori kérdések fejléce, a "saját menü", kategóriák láthatóan képbe vannak megcsinálva de nem lehet belehúzni bármilyen mappába vagy éppen másként menteni.
CSS-be, Javascipt-be vagy bármilyen html-es kóddal meg lehet oldani?
Kérdező!
A böngészők általában úgy működnek, hogy a háttérképként definiált képeknél nem ajánlják fel a mentés másként lehetőséget, csak akkor, ha a háttérképhez tartozó linkkel nyitod meg (lásd korábbi hozzászóló válaszában). Ezt a böngészőkben nagyon könnyű megoldani. Jobb kattintás a képre -> háttérkép megjelenítése -> és már mentheted is.
Az img tag-gel beillesztett képet közvetlenül lehet menteni.
Ha létezne is mentés ellen teljes körű védelem, akkor print scr.. Beilleszti mundjuk paint.net -be, kijelöli majd lemásolja és egy új dokumentumba berakja a kimásolt képet, ez ellen nem tudsz mit tenni
Max azt hogy valahogy a print screent tiltod, de akinek kell az megoldja egy programmal, vagy ha más nem lefotózza egy jobb kamerával és a képből kivágja, bár ez valószínűtlen, mert sokkal egyszerűbb megoldások is vannak egy kép ellopására
Írd bele a webed nevét, a tiédet stb hogy ne tudják használni
Jó megoldás lehet a lopás ellen ez:
Köszönöm annak ki a kérdésemre válaszolt és nem bebizonyítani akarta hogy így is úgy is el lehet...
A vízjeles megoldással csak annyi baj van hogy nekem jelenlegi oldalam HTML5-ös kódolású és minden részét képek alkotják. A vízjel az rontana a kinézetén így nem arra gondoltam hanem inkább erre a háttérbe illesztéssel próbálkozok.
Amúgy a többi képet flash-be fogom írni csak a hátteret nem akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!