Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi a baj? (weblapkészítés)

Mi a baj? (weblapkészítés)

Figyelt kérdés
Három részre osztottam az odlalt,van fejléc,menüsor és főoldal.A problémám az,hogy ha a menüben rálépek pl a "linkek" gombra,akkor az oldalt nem a főoldalba tölti be,hanem a menü helyére.Hogy tudom emgcsinálni h ne oda tegye?

2012. ápr. 13. 13:13
 1/5 anonim ***** válasza:
A betöltendő oldalra is helyezz el menüt és fejlécet és ugyanolyan css-t használj erre a 2 részére.
2012. ápr. 13. 13:31
 2/5 2xSü ***** válasza:
100%

Valószínű te framesetet használtál.

1. Ne használd. Nagyon nem szép, nem keresőbarát, teljesen taccsra vágja a navigációt, stb…

2. Ha mégis nagyon muszáj, akkor nevezd el az egyes frame-eket, és a linknél add meg target-ként a tartalom frame nevét.

2012. ápr. 13. 14:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez úgy hangzik, mintha frame-eket használnál. Ha így van, akkor a framesetben adj a frameknek nevet. A linkeknél pedig a target attiribútummal add meg, hogy melyik framebe nyissa a linket.

Pl nevezd el a fő framet "mainframe"-nek és a menüpont nézzen, így ki: <a href='oldal.html' target='mainframe'>menu pont</a>

Könnyebb lenne, ha adnál linket és látnánk.

2012. ápr. 13. 14:25
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen,frame-t használtam.Még kezdő vagyok nagyon.:)

Így néz ki:

<HTML>

<FRAMESET ROWS="16%,*" framespacing=0 border=0>

<FRAME SRC="fejléc.html" NAME="fejléc" frameborder=0 noresize scrolling=no>

<FRAMESET COLS="20%,*">

<FRAME SRC="menüsor.html" NAME="LeftFrame" frameborder=0 noresize scrolling=yes>

<FRAME SRC="főoldal.html" NAME="MainFrame" frameborder=0 marginheight=10 marginwidth=20>

</frameset>

</frameset>

</html>

2012. ápr. 13. 17:31
 5/5 2xSü ***** válasza:

No. Ugye van egy MainFrame nevű frame-ed és ide akarod betölteni a tartalmat, amire a link a LeftFrame nevű frame-ben van.

Ebben az esetben a linkeknél add meg a target attributumban a MainFrame-et.

<a href="fooldal.html" target="MainFrame">Főoldal</a>

A másik megoldás a BASE használta, így nem kell minden egyes linknél külön-külön megadni a targetet.

Ebben az esetben a menusor.html fejlécébe add meg a BASE tag-et, valahogy így:

<HEAD>

<TITLE>……</TITLE>

<BASE target="MainFrame" />

</HEAD>

2012. ápr. 13. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!