SQL Injection üzenet (? )
üdv!
Azt szeretném megoldani, hogyha valaki megpróbálna SQL Injection-t végrehajtani akkor felugrana egy ablak amibe tetszőleges szöveget írhatnék, pl hogy nem sikerült a támadás, vagy valami, esetleg üdvözölni lehetne a támadó kedves édes anyját?(xD)
A védelem már megvan ellene, csak maga az üzenetet szeretném megoldani
Köszi!
Akkor mielőtt escapeled, nézd meg hogy a beírt szöveg ';-vel kezdődik-e, meg találhatóak benne alap sql parancsok, mint a SELECT, FROM, WHERE.
De asszem ez kevés, mert a mysql_real_escape_string az sql-t kiescapeli meg mást is, de pl ha javascript kódot írnak be és azt valahol megjelenítenéd akkor gyakorlatilag meg is volt az injection, mivel le fog futni az a javascript kód. Szóval valami html purifier is kell asszem. Rég foglalkoztam ilyesmivel sry.
Idézem akkor az első mondatomat :D
"Akkor mielőtt escapeled, nézd meg hogy a beírt szöveg ';-vel kezdődik-e, meg találhatóak-e benne alap sql parancsok, mint a SELECT, FROM, WHERE."
Még érthetőbben:
lowercase-eled és trim-meled az egész inputot
HA '; -vel kezdődik az input ÉS tartalmazza a select-et VAGY tartalmazza a from-ot VAGY tartalmazza a where-t AKKOR
kiírom hogy ne hackelgess haver
KÜLÖNBEN véghezviszem a rendes regisztrációt és kiírom, hogy a regisztráció sikeres.
Nem ilyen fajtára gondoltam
Hanem amikor megpróbálják UNION SELECT-el meghívni valamit és parancsokat adni neki
Ennyire nem lehet értani amit leírtam?
Ha betüti az union selectet akkor jöjjön fel az üzenetem, ennyit kérek...
Nem a védelem miatt kell csak hogy jól nézzen ki
Ennyire nem lehet érteni.
Mibe üti be a union selectet?
Adatbázis az backend, hogy van egyáltalán hozzáférése bárkinek rajtad kívül?
Milyen nyelven mit csinálsz te egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!