Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Kezdő webmester tanoncnak mit...

Kezdő webmester tanoncnak mit ajánlatok a tanuláshoz?

Figyelt kérdés

Webmester szeretnék lenni, de nem igazán tudom hol is kezdjem a tanulást. Alighogy belefogtam a PHP- nyelv tanulásba máris jött, hogy HTML talán a HTML-es kéne kezdenem, aztán a PHP könyvben épp hogy említik az Apache, MySQL és PHP4/5 telepítését, nem igazán tudom hol a kezdet kezdete, hogy mindent egymásra építhessek.

(Windows 7 x86 rendszer alatt)

Kérlek segítsetek, mit ajánlatok? Ki hol, honnan tanult?

2012. márc. 30. 20:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#10/10

A HTML meg CSS-ben semmi olyan nincs amit ne lehetne fél nap alatt elsajátítani. A HTML konkrétan egy óra max, gyakorlással együtt, a CSS már kicsit hosszabb, de ha van egy jó könyv vagy doksi néhány óra alatt az is meg van, plusz néhány óra gyakorlatban kipróbálás, az pont egy fél nap.

2012. márc. 31. 15:28
 12/21 anonim ***** válasza:

Na jah, de az, hogy valaki fél nap alatt elolvassa és az, hogy használni is tudja utána két különböző dolog.

Fél nap gyakorlás édes kevés arra, hogy valaki megfelelően elsajátítsa csak a html alapokat.

Elolvasni el lehet mindent ennyi idő alatt róla, de attól még nem fogja valaki tudni egyből tökéletesen használni.

2012. márc. 31. 17:05
 13/21 A kérdező kommentje:
Jelenleg én ott tartok, hogy a PHP-t telepíteni sem tudom, mert mindenhol máshogy van leírva, én pedig valahogy mindig elakadok, vagy valami nem úgy sül el, ahogy az a leírásokban van...
2012. márc. 31. 18:30
 14/21 anonim ***** válasza:
A HTML-hez nem kell php-t feltenni, kezd azzal!
2012. márc. 31. 18:47
 15/21 A kérdező kommentje:
Egy oldal csak kell, ahol megjelenítem a kódokból megírt összképet.
2012. márc. 31. 20:02
 16/21 anonim ***** válasza:

ahhoz minek kéne php?

még jegyzettömben is tudsz kódot írni.

beleírod elmented .html kiterjesztéssel, és pl. firefox-al futtatod a fájlt.

2012. márc. 31. 20:03
 17/21 A kérdező kommentje:

Látod még ennyit sem tudtam, nincs mit szégyenlem, olyan alapon vagyok, de akaratom és lelkesedésem az van a munkához.

Köszi a segítséget, így már menni fog a HTML.

2012. márc. 31. 20:43
 18/21 anonim ***** válasza:
Javaslom, hogy előszőr a html-el kezd, ha már az alapok megvannak és tényleg érted a lényegét. Utána pedig vedd elő az eredeti szabványt (www.w3c.org) és olvasd el azt is (ha már a könyveken túl vagy). Készíts pár egyszerű oldalt anélkül, hogy "gyári" html szerkesztőt elővennél (notepad !). Ha ezen túl vagy akkor ess neki a CSS-nek (szintén nem fél nap). És ha ezeket már mind érted akkor javaslom előbb a javascriptet és utána PHP-t.
2012. ápr. 3. 14:35
 19/21 anonim ***** válasza:

szerintem a jó sorrend:

HTML->CSS->PHP->Java script->Java->aztán meg a többi így ajánlott tanulni szerintem

2012. ápr. 9. 11:45
 20/21 anonim ***** válasza:
Azért inkább notepad++-ot ajánlanék, vagy valami olyan editort, amiben van syntax highlighting.
2012. ápr. 9. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!