Hogy kell az Apache, MySQL, PHP5-t telepíteni?
Kérlek ne linkeljetek oldalakat, ahol már leírták, mivel mindenhol máshogyan írják le, mit, hogyan, hol csináljak, így nagyon nem jó...csak összezavar.
Nagyon kérek valakit itt írja le, világosan, pontosan hogyan zajlik a menete e trió telepítésének. (mappáról-mappára, dokumentumról-dokumentumra-sorról-sorra)
Miért ne tenné meg valaki, hogy leírja a lépéseket, elvégre alig több, mint egy fél (A4) oldal.
Windows 7 x86 -operációs rendszeren futtatnám és használnám.
Kezdetnek feltelepítesz mondjuk egy XAMPP-ot (nekem ez a kedvencem, sokan a WAMPP-ra esküsznek)
Ebben van Apache, MySQL, PHP 5.3.8
Ennek a telepítéséről még talán videó is van Youtube-on.
Azt hiszem ennyi magyarázat elég, a legtöbb program telepítője mellett egyébként található egy "installation.txt" fájl, amiben részletesen le van írva mit és hogyan. (Ha ott nincs akkor a hivatalos oldalon tuti)
Az az igazság, hogy csak most kezdtem bele a webmesterség rejtelmeibe, először a PHP könyvet olvastam, így jutottam el az alapokhoz.
Sajnos az XAMPP, WAMPP, Virtualbox és Debian-okról fogalmam sincs.
Eddig úgy tudtam ez az alap, ha nem kérlek segítsetek! Ti hol és mivel kezdtétek a tanulást?
Nálam a sorrend a következő volt:
HTML (full) -> CSS (full) -> PHP (egyfolytában tanulni kell) -> MySQL -> JavaScript (alap) -> jQuery (nagyon) -> AJAX -> egyéb kapcsolódó dolgok pl: XML, JSON, Objektum-orientáltság.
Ha csak most kezdted számolj pár évvel míg végig méssz ezeken, és mikor úgy vagy vele, hogy profinak érzed magad, egyszerűek a megoldásaid, felejtsd el, mindig van jobb/egyszerűbb megoldás. Időt kell fektetni a programozásba, különben semmit nem ér :)
És persze nagyon fontos az önállóság, ha valamit nem tudsz az első dolgod a Google keresés legyen (angol szakmai nyelv megértése kötelező a szakmában. Fórumok, dokumentációk, stb. megértése)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!