Jó megoldás lehet ez CHAPTA-nak?
Alaphelyzet, hogy profi chapta-t készíteni még nem tudok.
Ezért arra gondoltam, hogy készítek 3-4 kis képet egy képszerkesztővel, rajta -egyéb grafikai elemek mellett számokat és betűket elhelyezve, majd a képek valamelyikét véletlenszerűen megjelenítve az e-mail form-nál bekérem a látogatótól biztonsági kódként a képen látható karaktersorozatot.
Mivel ezeket előzőleg én készítettem, csak annyi a teendőm, hogy leellenőrzöm, a látogató által beírt karaktersorozat megegyezik-e az általam elkészített 3-4 kis képen látható karaktersorozat valamelyikével.
Jó megoldás ez? Valóban úgy fog funkcionálni, ahogyan egy biztonsági kódnak kell?
Ha nem, akkor hol hibás a gondolatmenetem?
(Itt kell megjegyezzem, hogy nem tudom, hogyan működnek és mire képesek a robotok. Vagy azok akik átszeretnék lépni ezt az akadályt.)
Szerintem az lehet a gond, hogy nagyon könnyen kiismerhető. Ha valaki veszi a fáradtságot és kiírja azt a pár kódodat, ami megjelenik, utána seperc alatt ír egy rutint, amivel okádni tudja a mailboxodba a leveleket.
Ha php-t használsz, próbáld ki a Securimage-t ( [link] Nagyon könnyű telepíteni és konfigurálni, alap php ismeretekkel is menni fog. Itt láthatod üzem közben: [link]
Mivel saját megoldás, lehet, hogy egy ideig megvéd a robotoktól, de csak addig, amíg valaki nem ír rá egy rutint. De az is lehet, hogy kapásból törni tudják, elég fejlettek már az OCR képességek.
Szerintem használj ReCaptcha-t, tudtommal azt még mindig nem tudják hatékonyan törni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!